Вхід | Реєстрація

Кременчужанин переконав суд, що ховав наркотики на вулиці для самого себе

Кременчужанин переконав суд, що ховав наркотики на вулиці для самого себе

19 жовтня Кременчуцький районний суд провів останній розгляд справи №536/480/23 за обвинуваченням Романа В. – чоловіка, який народився в нашому місті й чотири рази отримував тут вироки. Раніше злочинця ловили на крадіжках, зберіганні наркотиків та пограбуванні, а цього разу йому інкримінували ч. 2 ст. 307 ККУ (придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, вчинене повторно).

Про справу пише «Кременчуцька газета».

6 лютого цього року, ще до світанку, чоловік залишив у землі декілька ампул з білими кристалами, паралельно фотографуючи ці місця та роблячи скриншоти на телефоні, де було вказано геолокацію. Тобто громадянин робив славнозвісні «закладки». Цього ж дня його затримали та вилучили декілька ампул, частина яких була при ньому, частина – розкладені в землі.

Роман в суді пояснив, що він вживає наркотики. Заборонені речовини придбав для нього друг.

Обвинувачений на шляху до гуртожитку, в якому живе, заховав дві ампули, щоб їх не відібрали за місцем проживання. Три ампули взяв з собою. Під час слідчих дій Роман говорив, що робив «закладки», щоб продати їх, але в суді підсудний відповів, що його минулі слова були сказані в стресовому стані.

Телефон, на якому були фотографії та геолокації «закладок», був взятий у знайомого для того, щоб користуватися месенджером та фотографувати місця схову наркотиків. Звідки на фото взялися дані геолокації, підсудному невідомо.

Суд заслухав свідків, які чули, як Роман під час проведення слідчих дій показав, де лежать наркотики, та говорив, що хотів заробити кошти. Але адвокат підсудного наполягав на тому, що орган досудового розслідування не надав достатніх доказів винуватості підзахисного саме в продажі наркотиків. У це повірив суд.

«Щодо доказу, який виявлено в ході проведення огляду місця події 06 лютого 2023 року - металевого предмету з позначками помаранчевого кольору, суд наголошує, що стороною обвинувачення не надано жодних доказів використання зазначеного предмета ОСОБА_3 з метою збуту психотропних речовин», - вказали у суді.

Справу перекваліфікували у зберігання наркотиків без мети збуту. Таким чином підсудному перестало загрожувати ув’язнення з конфіскацією всього належного йому майна. Роману призначили чотири роки обмеження волі, що передбачає, що громадянина не ізолюють від суспільства. Після набрання вироком законної сили, чоловік повинен буде відпрацювати покарання у виправному центрі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2023, 18:45 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації