Вхід | Реєстрація

У Полтаві погасили нову марку «Героїчні професії. Залізні люди»

У Полтаві погасили нову марку «Героїчні професії. Залізні люди»

До Дня залізничника у Полтаві провели спецпогашення марки «Героїчні професії. Залізні люди». Участь у заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, перший заступник гоови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Полтави Катерина Ямщикова, керівник Полтавської філії АТ «Укрпошта» Юрій Набасов.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської ОВА.

– На початку року «Укрпошта» випустила поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра». Він був присвячений українським комунальникам. Сьогодні його продовжує випуск «Героїчні професії. Залізні люди», який присвячений  роботі залізничників, – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.  – На початку повномасштабного вторгнення із Полтави курсували евакуаційні потяги, які везли людей на захід України. Залізничники працювали майже без відпочинку. Підтримували, заспокоювали, допомагали тим, хто залишив свої домівки. Дякую всім причетним до цієї професії за вклад у  в перемогу та щоденну копітку працю.

Олександр Лемешко, зазначив що погашення цієї марки є дуже символічним заходом саме на передодні відзначення Дня залізничника.

– Я пригадую початок повномасштабного вторгнення – це були надзвичайно складні часи.  Але не було жодних нарікань на діяльність представників Укрзалізниці – все курсувало. Евакуаційні поїзди з Харкова – це було  щось надзвичайне. Від депутатського корпусу Полтавської обласної ради від її керівництва дякую нашим залізничникам за їхню роботу, – сказав Олександр Лемешко. 

У перші дні повномасштабного вторгнення залізничники Полтавщини залишилися на своїх робочих місцях.

– У ДЕПО були такі події, які ніхто не може забути. Ми вивозили людей, які добралися з Харкова та Сум, з Полтави до Львова, до Вінниці. Було задіяно кілька локомотивних бригад на один потяг, були з’єднані потяги. Ми перевезли до 300 тисяч пасажирів. З мужністю все витримали і вистояли, – наголосив Директор виконавчий регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Микола Уманець.

Тираж блоку – 150 тис. примірників. Поштовий блок складається з 2-ох марок: «Евакуаційний потяг. Херсон» та «Львів. Евакуаційний потяг». Тираж конверта «Перший день» – 40 тис. примірників. Тираж карток – 80 тис. Художник блоку, конверта та картки – Віктор Грудаков.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2023, 17:30 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації