Вхід | Реєстрація

Один із «дрижиногреблянських» злочинців отримав вирок

Один із «дрижиногреблянських» злочинців отримав вирок

Інший крадій оргтехніки постав перед судом ще в червні, третього правоохоронці встановлюють.

Приїхали, обікрали, втекли

Нагадаємо, що 18 листопада 2021 року на Кобеляччині сталася крадіжка з проникненням: у Дрижиній Греблі обікрали контору сільгосппідприємства. Як розповіли кореспондентам «ЕХО» місцеві жителі, уночі із суботи на неділю троє невідомих чоловіків приїхали на легковику в населений пункт і припаркували авто поряд зі стадіоном, неподалік водонапірної башти. Дочекавшись, коли вимкнеться вуличне освітлення, зловмисники віджали металопластикове вікно в будівлі контори товариства «Україна»  і проникли всередину. Злодії намагалися викрасти кавоварку, винесли комп’ютерну техніку.

Оскільки контора СТОВ «Україна» знаходилася під наглядом Державної служби охорони, то спрацювала тривожна кнопка і «десеошники» приїхали на виклик. Перелякані злодії, покидавши награбоване, кинулися тікати до траси Полтава — Кременчук.

У автомобілі, що залишили зловмисники, знаходилися документи, мобільні телефони і сім¬карти. Іномарка зареєстрована в Кременчуці.
13 жовтня суддя Кобеляцького районного суду винесла вирок одному зі злочинців, уродженцю Кременчука.

Одного зі зловмисників слідство ще не встановило

У матеріалах справи йдеться, що підсудний, маючи не зняту та не погашену судимість, 16 листопада 2019-го зустрівся в Кременчуці з двома іншими співучасниками майбутнього злочину.  Один із них засуджений вироком Кобеляцького райсуду 1 червня цього року, що не набрав законної сили. Іншого злочинця слідству поки що не вдалося встановити. Зловмисники домовились про вчинення крадіжки майна в Дрижині Греблі.

На автомобілі «ЗАЗ Ланос» вони приїхали в населений пункт і зупинились у непримітному місці, неподалік стадіону.

Підсудний та його спільник, котрий вже поставав перед кобеляцьким судом, узявши з собою викрутки, попрямували до будівлі, де знаходили офісні приміщення СТОВ «Україна» та фермерського господарства «Лаверна». Невстановлений слідством зловмисник залишився чекати їх у машині. Віджавши викруткою металопластикове вікно, злодії проникли в контору СТОВ «Україна», звідки викрали комп’ютерної техніки на 20 650 гривень.

У приміщенні «Лаверни» вони поцупили оргтехніки на 9 747 гривень.

Невдовзі після того, як злочинці покинули будівлю, їх помітили працівники державної служби охорони. Злодії почали викидати награбоване в парку.  
Отож, підсудному висунули обвинувачення у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднане з проникненням у приміщення, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб).

За грати на чотири роки

У результаті, суд ухвалив визнати підсудного винуватим та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Строк покарання обвинуваченому рахується з дня винесення вироку.

До набрання вироком законної сили підсудному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також із нього стягнуть на користь держави витрати за залучення експерта в сумі 11 147 гривень.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2023, 17:43 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації