Вхід | Реєстрація

У Біликах освоїли безконтактний порятунок лосів

У Біликах освоїли безконтактний порятунок лосів

Уранці, 3 листопада, співробітникам Білицької пожежної рятувальної частини та працівникам колишнього цукрового заводу довелося займатися незвичною справою. Пожежники та цукровари спільно рятували лося.

Розповідає начальник Білицької пожежної частини Віктор Попруга:

– Близько 9:30 ранку нам зателефонував головний інженер цукрового заводу і розповів що у одній із технологічних споруд підприємства, де такий величезний бетонний жолоб, у якому колись мили буряк, знайшли великого лося. Швидше за все, тварина провалилася туди вночі. Наш екіпаж виїхав на місце події. Почали думати як витягти лося із пастки. Зрозуміло, що вручну чи за допомогою лебідки це було неможливо. Справився б хіба що підйомний кран. Але потім хтось запропонував несподіване рішення: привезти землі і зробити для лося висипку, щоб тварина самостійно могла вийти із жолоба.

Так і зробили: привезли кілька вантажівок землі, потім пожежні і працівники заводу вигнали тварину на цей імпровізований насип, по якому вона вийшла на поверхню. Віктор Попруга сміється:

– Так що можна сказати, що ми освоїли безконтактний метод порятунку лосів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2023, 10:25 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації