Вхід | Реєстрація

Поліція Полтавщини повідомила про підозру членам банди, які «вибивали» гроші із полтавця

Поліція Полтавщини повідомила про підозру членам банди, які «вибивали» гроші із полтавця

Били ногами в голову, стріляли з револьвера по кінцівках та припікали тіло запальничкою, щоб змусити жертву віддати гроші. Трьох мешканців області обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі, вчиненому в умовах воєнного стану.

Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Спільники проникли до квартири полтавця, щоб забрати гроші. Не домігшись бажаного навіть силою, вони привласнили його мобільний телефон, револьвер під патрон «Флобера» та відеокамеру. У потерпілого перелом, поранення та численні гематоми на тілі.

Генерал поліції прокоментував:

– До протиправної діяльності причетний 28-річний полтавець з кримінальним минулим. На «рахунку» чоловіка крадіжки, грабежі, наркозлочини, а також незаконне позбавлення волі та заволодіння автомобілем. Фігуранту вже вручили підозру у вчиненні групового розбійного нападу та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Також повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи двом його спільникам, мешканцям Полтавського району 32 та 39 років. За ухвалою слідчого судді підозрювані перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 187 (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2023, 14:05 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації