Вхід | Реєстрація

Затверджено Порядок класифікації та Національний перелік відходів

Затверджено Порядок класифікації та Національний перелік відходів

Рамковий закон «Про управління відходами», що вступив в дію 9 липня 2023 року, ввів новий поділ відходів на класи відповідно до вимог рамкової директиви Європейського Союзу.

Зі вступом в дію Національного переліку відходів суб’єкти господарювання проводитимуть класифікацію відходів вже за новим, аналогічним до європейського, переліком відходів (List of Waste) і та визначатимуть код з урахуванням небезпечних властивостей відходів.

Як повідомляє Департамент екології та природних ресурсів ПОВА, загалом Національним переліком передбачено 20 груп та 895 видів відходів. Класи відходів і термінологія відповідають вимогам Європейського Союзу. Відмінність українського класифікатора від європейського полягає в наявності групи «Відходи, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків». Поява такої групи зумовлена необхідністю окремого обліку та управління відходами, які утворились через війну. У майбутньому ця група може бути вилучена з документу або відкоригована.

Національний перелік відходів буде переглядатись кожні три роки та підлягатиме ревізії як у відповідності зі змінами в міжнародній практиці класифікації відходів, так і на підставі досвіду застосування в Україні.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2023, 14:36 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації