Вхід | Реєстрація

Прогноз погоди від синоптиків

Прогноз погоди від синоптиків

В Україні листопад очікується теплим, але з дощем та грозами. Підвищена температура повітря спостерігатиметься на величезних теренах Євразії. Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, це зумовлено доволі активним західним переміщенням повітряних мас і збільшенням циклонічної діяльності в Атлантико-Європейській частині. Середня температура повітря коливатиметься від +4 до +10 °С, що перевищуватиме норму на 1 – 3,5 °С.

При цьому загальний обсяг опадів можливий на рівні 100-150% від норми. Через переважання теплої погоди — іноді ймовірні грози та тумани.

Синоптик вважає, що стійкого переходу середньої температури через 0 °С з подальшим зниженням не буде, навіть на півночі та в Карпатах. Водночас періоди короткочасного похолодання з нічними морозами від -7 до -2 °С ймовірні тільки в другій половині листопада.

За прогнозом, у першу декаду буде аномально тепло. Це стане наслідком превалювання південно-західних та південних вітрів. У деякі дні можливі рекорди максимальних температур. Як правило, найтепліше буде на півдні, у Криму і на Закарпатті. При цьому буде чимало опадів з 1 по 10 листопада через активну циклонічну діяльність. Зокрема, на заході та півночі може випасти місячна норма. Значно менше дощів буде у південно-східній частині країни.

У другій декаді температурні аномалії дещо нівелюються, однак у середньому температурне тло буде залишатися високим проти кліматичних норм. Дощі можливі в більшості регіонів, зокрема, на півдні, де довго спостерігається істотна нестача та посуха. Примітно те, що першого снігового покриву в цей час не буде, окрім високогір’я Карпат.

У третій декаді листопада, після 20 листопада, суттєвих змін у атмосферній циркуляції не буде. Температура зберігатиметься значно вищою за норму в переважній більшості регіонів країни. Очікуються дощі, мряка, локально з мокрим снігом, однак це не сформує стійкого снігового покриву і льодових процесів на українських водоймах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2023, 20:35 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації