Вхід | Реєстрація

У понеділок «замінували» кобеляцький ліцей

У понеділок «замінували» кобеляцький ліцей

Ранок у міському ліцеї № 2 розпочався із несподіванки. У навчальний заклад прийшли поліцейські з повідомленням про замінування.

Подія сталася близько восьмої ранку. У цей час більшість учнів уже прибули до навчального закладу. Але їм, як і педагогам, довелося терміново евакуюватися.

Розповідає директор ліцею Поліна Тараненко:

— Мене повідомили про можливе замінування десь за п’ять хвилин до восьмої години ранку. Ми евакуювали дітей і персонал. Декілька хвилин всі знаходилися на вулиці. Поліцейські провели огляд приміщень. Перевіряли як кабінети, так і коридори та харчоблок. Після цього оголосили про повернення до навчального процесу. На сам процес навчання, окрім ажіотажу, подія ніяк не вплинула. Уроки розпочалися із запізненням на п’ять хвилин.

Приблизно в той же час поліцейські прибули і в інші навчальні заклади міста. Мова про Аграрний ліцей, міський ліцей № 1 та ліцей Полтавської обласної ради.

Відразу з’явилася версія про навчальну тривогу. Мовляв, поліцейські перевіряють готовність персоналу шкіл до виникнення надзвичайних ситуацій.

Між тим, Дмитро Жуган, завідуючий міським відділом освіти, в телефонній розмові повідомив, що його про проведення якихось навчань не інформували.

Редакція спробувала прояснити ситуацію в самих поліцейських. Але заступник начальника відділення поліції № 2 Юрій Стеценко на дзвінок не відповів.

Взагалі, повідомлення про замінування навчальних закладів є рідкісним, але не унікальним випадком.

Так, 28 листопада 2019 року надійшло повідомлення про замінування Світлогірської школи. І, хоча диспетчер екстреної служби одразу звернув увагу на те, що про подію повідомляла дитина, всі запобіжні міри, включно із евакуацією дітей, приїздом «швидкої допомоги», пожежних та викликом вибухотехніків, для перевірки були вжиті.

Вибухівку очікувано не знайшли. Натомість, не менш очікувано, дуже швидко встановили особу «мінера». Ним виявився восьмирічний хлопчик, учень цієї школи. Малюк вирішив похизуватися перед ровесниками своєю «сміливістю». Було відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 259 Кримінального Кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

До речі, санкція цієї статті передбачає дуже суворе покарання — від двох до восьми років позбавлення волі, у залежності від тяжкості злочину.

Хоча, досить часто подібні правопорушення вчиняють неповнолітні, які ще не можуть нести покарання за свої дії. У такому разі покарання несуть батьки. Їх можуть оштрафувати або взагалі позбавити прав на дитину.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2023, 17:36 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації