Вхід | Реєстрація

Допомога музеям Кобеляцької громади

Допомога музеям Кобеляцької громади

Центр допомоги мистецтву України продовжує допомагати музеям. У жовтні  ми вдруге отримали гуманітарний вантаж, за що ми щиро дякуємо партнерам з Центру допомоги мистецтву України та особисто Ірині Нікіфоровій, Міністерству закордонних справ Німеччини.

Також не можна не сказати, спасибі  Євгенію Калашнику, директору Білицького краєзнавчого музею, за координацію надходження цього важливого вантажу до місця призначення. Кобеляцький музей отримав для користування і використання зарядну станцію, ноутбук, термогігрометри,  вогнегасники, контейнери для зберігання музейного фонду, різні рукавички, пакувальні матеріали та допоміжні предмети.

Думаю, що сьогодні всі розуміють важливість зберігання в належному стані музейних колекцій. Усе, що ми отримали, допоможе забезпечити повноцінну роботу нашого закладу. Велике спасибі всім причетним до цієї благодійної справи. Адже разом дбаємо про збереження культурної спадщини України під час війни. Попри численні сирени, тривожний стан і знищення ворогом музеїв і бібліотек України, ми працюємо, примножуємо музейну колекцію, проводимо краєзнавчі екскурсії, виховуємо патріотизм і любов до рідного краю у дітей, популяризуємо культурно – мистецькі надбання Кобеляччини.

« Це реальна і необхідна допомога в повсякденному побуті музеїв та умовах воєнного стану,» — говорить Євгеній Калашник.

Гуманітарну допомогу  меншого обсягу отримали й інші музеї нашої громади: літературно – меморіальний музей – садиба  Олеся Гончара в селі Сухе та  історико – краєзнавчий  музей Світлогірського  ліцею імені Антона Петровича Біленка.

Працюємо задля спільної мети — збереження культурної спадщини України та нашої ідентичності.


Автор: Тетяна Чешко, директор Кобеляцького музею літератури та мистецтва імені Олексія Кулика Кобеляцької міської ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2023, 16:51 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації