Вхід | Реєстрація

Кримський міст приречений, – Голова СБУ

Кримський міст приречений, – Голова СБУ

Служба безпеки України готує ворогу багато сюрпризів, щоб знищити не лише Кримський міст, а й спільно із Силами оборони звільнити від окупантів всі українські території.

Про це Голова СБУ Василь Малюк розповів у першій серії циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги». Зокрема, у фільмі розкриваються деталі підготовки операцій зі знищення Кримського мосту.

«Далі буде багато сюрпризів. І не лише щодо Кримського мосту. Міст — приречений», — сказав Василь Малюк.

Він підкреслив, що в діяльності СБУ є дві вдалих операції зі знищення мосту: перша відбулася у жовтні 2022 року за допомогою вантажівки, обладнаної вибухівкою, а друга — у липні 2023 року з використанням морських дронів.

«Успішним вогневим ураженням мосту ми фактично зруйнували міф про непереможність рашки. Це країна-фейк», — додав Голова СБУ.

За словами Василя Малюка, з погляду України Кримський міст є абсолютно законною метою: міжнародне право, закони та звичаї війни, а також українське законодавство дозволяють атакувати цей об’єкт. Розрив військової логістики противника – це одне з завдань, яке ставить перед спецслужбою Президента України Володимир Зеленський.

Підрив моста значно ускладнив постачання зброї та боєкомплекту російським військам. Зараз цей логістичний коридор не функціонує повноцінно: автомобільний транспорт рухається реверсно, йому діють обмеження по вазі, а для залізниці – по кількості вагонів. Таким чином, для перевезення боєкомплекту ворог головним чином користується поромним сполученням.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2023, 10:13 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації