Вхід | Реєстрація

Штраф за лайку у Viber

Штраф за лайку у Viber

На Тернопільщині суд оштрафував жінку за те, що вона писала свекрусі лайливі слова через Viber і обзивала її.

Жителька Шумської громади вже не перший раз нападає на свою родичку. Згідно з постановою Шумського районного суду, цього разу жінка повинна заплатити штраф у розмірі 170 гривень.

Під час судового засідання суддя з’ясував, що жителька Шумської громади вранці 22 серпня в месенджері Viber нецензурно висловлювалася стосовно своєї свекрухи, чим вчинила відносно останньої домашнє насильство психологічного характеру.

Родичка обвинуваченої написала заяву в поліцію і попросила розібратися з невісткою. Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства).

«У судове засідання жінка не з’явилася, хоча її раніше повідомляли про місце, дату та час розгляду справи. Суддя зауважив, якщо обвинувачена знала про складення відносно неї протоколу про адміністративне правопорушення та розгляд справи в суді, однак не з’явилася, будь-яких заяв та клопотань не подавала, то це дає можливість винести постанову без присутності жінки», — йдеться в постанові Шумського районного суду.

Шумський районний суд невістку визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення і оштрафував її на 170 гривень. Якщо ж жінка не сплатить штрафу протягом 15 днів, то в бюджет стягується подвійний розмір.

Також жителька Шумської громади повинна заплатити судовий збір в розмірі 536 гривні 80 копійок.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2023, 20:33 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації