Вхід | Реєстрація

Україна на 157 місці за рейтингом наймиролюбніших держав

Україна на 157 місці за рейтингом наймиролюбніших держав

Інститут економіки та миру опублікував свіжий рейтинг найбільш миролюбних країні світу. У Глобальному індексі миру (Global Peace Index) 2023 Україна розташувалась на 157 місці, втративши 14 позицій, у порівнянні з попереднім роком.

Під час проведення аналізу укладачі враховують як внутрішні чинники в країнах, такі як рівень злочинності та насильства, так і зовнішні, серед яких обсяги імпорту та експорту озброєнь. До переліку оцінюваних експертами факторів входять: відносини з «сусідами», відсоток біженців від загального числа населення, кількість ув’язнених та чисельність співробітників спецслужб та поліції, кількість одиниць важкого озброєння, відсоток військових витрат від ВВП та інші.

Цьогорічний рейтинг всімнадцяте поспіль очолила Ісландія. Щоправда, цьогоріч укладачі трохи зменшили загальний бал через зростання рівня вбивств у країні та впливу тероризму. Далі за нею слідує Данія, трійку лідерів замикає Ірландія.

Слідом за ними розташувалися Нова Зеландія, Австрія, Сінгапур, Португалія, Словенія, Японія та Швейцарія.

Десятку найбільш немиролюбних країн очолив Афганістан, посівши 163 сходинку. «Срібло» антирейтингу цьогоріч присудили Ємену, «бронзу» — Сирії. Далі у списку — Південний Судан, Конго, росія, Україна, Сомалі, Судан та Ірак.

Укладачі рейтингу зазначили, що в цілому за 2023 рік глобальна миролюбність продемонструвала певне зниження — 0,42%. Поступове погіршення ситуація у світі відбувається дев’ятий рік поспіль. У глобальному розрізі рівень миролюбності покращився у 84 країнах, тоді як у 79 — відбувся спад.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2023, 20:56 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації