Вхід | Реєстрація

У школах найбільше не вистачає психологів

У школах найбільше не вистачає психологів

Згідно спостережень Моніторингу якості освіти, зараз найбільший дефіцит спостерігається серед шкільних психологів.

Під час проведення спостереження з’ясувалося, що відвідані заклади загальної середньої освіти в цілому забезпечені практичними психологами на 80%. Проте практичні психологи наявні лише в 33% садочків, з них 5% працюють за сумісництвом.

Залишаються вакантними посади практичних психологів у 27% садочках і 17% загальноосвітніх шкіл. Найбільший брак кадрів спостерігають здебільшого в селах.

Стосовно закладів позашкільної освіти, то посада психолога там взагалі не передбачена штатним розписом. Про це повідомили 74% опитаних керівників закладів позашкільної освіти.

Яка ситуація з медичними працівниками. У більшості закладів освіти медичні працівники працюють за основним місцем роботи, у 10% — за сумісництвом.

Ще  9% закладів загальної середньої освіти та 3% садочків уклали угоди з медичними установами. Проте в 17% загальноосвітніх шкіл та 12% садочків посади медичних працівників на час здійснення дослідження залишаються вакантними.

У закладах позашкільної освіти посади медичних працівників відсутні. Крім того, є й такі випадки, коли в закладі освіти ставок практичного психолога та медичного працівника не передбачено.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації