Вхід | Реєстрація

Прокуратура повернула у власність держави земельну ділянку у Чутовому вартістю 158 мільйонів гривень

Прокуратура повернула у власність держави земельну ділянку у Чутовому вартістю 158 мільйонів гривень

Диканською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Східного апеляційного господарського суду про визнання недійсним договору оренди та повернення до комунальної власності Чутівської територіальної громади земельної ділянки.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, її площа – понад 730 га, вартість –  майже 158 млн грн. 

Земельну ділянку Чутівська районна державна адміністрація передала в оренду сільськогосподарському виробничому кооперативу  «Зоря». Однак прокуратура встановила, що до складу ділянки входять землі лісового та водного фондів (майже 108 га), які законодавством заборонено використовувати для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.   

З метою захисту інтересів держави прокуратура до СВК «Зоря», Полтавської районної державної адміністрації (правонаступника Чутівської райдержадміністрації) та Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області пред’явила позов.  

Господарський суд Полтавської області не знайшов підстав для його задоволення.

Не погоджуючись із таким рішенням, прокурори звернулися з апеляційною скаргою до Східного апеляційного господарського суду, який скасував рішення суду першої інстанції.

Наразі земельна ділянка повернута Чутівській територіальній громаді.  


 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2023, 10:54 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації