Вхід | Реєстрація

За матеріалами СБУ засуджено ще двох зрадників, які воювали проти України

За матеріалами СБУ засуджено ще двох зрадників, які воювали проти України

На підставі даних Служби безпеки України вирок у відсутності отримали ще двоє осіб, які виявилися зрадниками та активно приймали участь у бойових діях проти Сил оборони України.

Один із чоловіків, якого засуджено, виступав у ролі командира розвідувального взводу російських окупантів та брав участь у захопленні будівлі Служби безпеки в Маріуполі. За розслідуванням, цей зловмисник є мешканцем Донеччини, який вступив у ряди терористів на сході України ще у 2014 році. У районі дійсності йому було включено до складу «окремої мотострілецької бригади «Слав’янська»народної міліції днр», яка підконтрольна командуванню Південного військового округу країни-агресора.

Як встановило розслідування, ватажки терористів залучали його до активних бойових дій проти сил АТО. Згодом зрадник очолив розвідувальний підрозділ ворожого з’єднання, а наприкінці лютого 2022 року брав участь у боях на східному фронті, зокрема у Маріуполі.

Ще однією особою, яку засуджено, є мешканець Донецької області, який у липні 2019 року долучився до «окремої артилерійської бригади особливого призначення «Кальміус» 1-го армійського корпусу росії». Після розпочаття повномасштабного вторгнення російської федерації цей бойовик був відправлений на передову східного та південного фронтів, де він виконував артобстріли позицій Збройних Сил України. Крім того, злочинець використовував протитанкове озброєння для стримування контрнаступальних операцій українських військ.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох ворожих поплічників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формуваннях).

За матеріалами СБУ суд призначив їм 15 років тюремного ув’язнення заочно з конфіскацією майна. Оскільки засуджені перебувають на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2023, 16:41 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації