Вхід | Реєстрація

Скільки людей зараз живе на планеті

Скільки людей зараз живе на планеті

Станом на 31 грудня минулого року населення Землі становило 8 082 267 909 осіб, за рік воно зросло на 66 мільйонів. Це новий рекорд кількості населення на планеті.

Про це повідомив німецький фонд «Населення Землі» (DSW). Та аналітики зазначили, що попри статистичне зростання населення, його темпи продовжують уповільнюватися.

Так, найшвидше зростання кількості людей на планеті фіксувалося з 1965 по 1970 роки. Починаючи з 1971 року, зростання почало уповільнюватися і до наших днів скоротилося майже у два рази.

Аналітики фонду вважають, що до 2080 року населення Африки зросте у два рази — до 2,5 мільярда людей. Посилаючись на дані Бюро перепису населення США, яке надає дані у 75 мільйонів осіб приросту населення за рік, припускається, що позначку в 9 мільярдів людей світ зможе перетнути через 14 років, а позначку в 10 мільярдів — ще через 16 років.

Основні фактори зростання населення — якісна медицина в країнах Заходу, а також повна відсутність прав жінок у країнах так званого «третього світу» або «глобального Півдня». Частіше за все жінка там не має права вирішувати, чи хоче вона народити, а сім’ї з великою кількістю дітей там норма, а не виключення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня, 21:17 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації