Вхід | Реєстрація

Нам є кого ненавидіти

Нам є кого ненавидіти

Днями прочитав чергове, влучне аж до геніальності, повідомлення у Фейсбуці від дніпровського міського голови Бориса Філатова.

Не можу втриматися, щоб не повторити його на сторінці в «ЕХО».

Ви можете любити Зеленського чи ні.  А можете ставитися до нього байдуже.
Ви можете відзначати Різдво 25 грудня чи 7 січня. Або не святкувати його взагалі.
Ви можете ставити ялинки або бігати з ідіотськими плакатами «Дрони замість ялинок». А можете на Новий рік напитися в мотлох і завалитися спати.
Робіть, що хочете.
Тільки перестаньте жерти одне одного.
Інакше нам усім …
Усім. Без винятку.
Бо вони стріляють ракетами по пологових будинках.
«Любіть одне одного. Нам є кого ненавидіти»

Я не знаю, який Борис Філатов міський голова. Я не знаю, краде він із бюджету чи розпоряджається ним максимально чесно. Я не жив у  Дніпрі.

Але те, що він прекрасний журналіст і вміє красиво й максимально влучно доносити до суспільства ту чи іншу думку — беззаперечно.

Особливо чітко це розумієш, гортаючи безкінечну стрічку у Фейсбуці. В Україні війна. Ворог, дуже підступний, підготовлений і сильний своєю тупістю та відсутністю жалю навіть до своїх, не відмовляється від намірів знищити Україну та українців.

А українці, в той же час, завзято і з якимось маніакальним апетитом жеруть один одного. Що не повідомлення — то ненависть, ненависть, ненависть. Один до одного. Ті Різдво не так і не тоді святкують. Так хочеться запитати:

— А де у Святому Письмі про дати святкування Різдва йдеться? А ви впевнені, що на Страшному суду вас запитають про Васька чи Грицька, який не в той день Різдво відзначав?

Там, на тому суді, нібито виключно про одну людину та її вчинки питати будуть. А у Івана чи Грицька своє судове засідання відбуватиметься. І свідків не кликатимуть. То яка кому різниця, коли і як Іван чи Грицько святкуватиме? І чи святкуватиме взагалі. Бог, він же й для атеїстів місце в цьому житті залишив.

Або ще — «Зеленський у всьому винен». Він Чонгар здав, про шашлики казав, танковий завод не побудував. Чи навпаки — «то все Порох». У нього кондитерська фабрика у Ліпєцьку була.

Люди, ви що, всерйоз вірите в те, що аби Зеленський про шашлики не казав, то й війни не було б? Чи при Президентові Порошенку путін би не напав на Україну?

А найголовніше — вам що, дійсно немає кого ненавидіти? Адже в результаті всіх оцих пристрастей українці починають ненавидіти українців. А путін у цей час посміхається.

А хлопцям на фронті від того, чим закінчиться «дискусія» про «правильну» дату Різдва, легше не стане.

То може таки дійсно краще направити свої емоції в більш конструктивне русло?

От, приміром, волонтери із кобеляцької організації «Кобеляки допоможуть» збирають кошти на черговий дрон. Для земляків, які зараз у Кринках, на лівому березі Дніпра воюють. От там справжнє пекло. От там про шашлики Зеленського чи дату Різдва не дискутують. А знаєте, чому? Та тому що смерті в очі дивляться. Там не до дискусій. Почнеш патякати — не побачиш, як прилетить.

Позивний одного із наших хлопців, котрий там воює, — Полтава. І неважливо, за кого він голосував і коли Різдво святкує. Він — наш. Він стоїть там, щоб ви могли любити. Любити, а не ненавидіти один одного.

 

Найменування отримувача: ГО КОБЕЛЯКИ ДОПОМОЖУТЬ

Код отримувача: 44797615

Рахунок в форматі відповідно до стандарту IBAN: UA333052990000026009041210433

Назва банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК".


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня, 09:03 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації