Вхід | Реєстрація

Начальницю відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини судитимуть уже вдруге за збитки державі на понад 350 тисяч гривень

Начальницю відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини судитимуть уже вдруге за збитки державі на понад 350 тисяч гривень

Решетилівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2  ст. 364 КК України). 

За даними слідства, упродовж квітня 2021 – січня 2022 років жінка, діючи від очолюваної установи, уклала до основного договору п’ять додаткових угод, якими за відсутності коливання вартості на ринку було збільшено ціни за бензин А-95 – на 43,6 %, бензин А-92 – на 44,9%, дизельне пальне – на 34,2%.

Унаслідок таких дій товариство з Полтави безпідставно отримало з бюджету понад 350 тис. грн. З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, прокуратура пред’явила до постачальника позов, який у вересні 2023 року Господарським судом Полтавської області задоволено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції №2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Це другий обвинувальний акт стосовно особи, направлений до суду.

Нагадаємо, в іншому кримінальному провадженні жінка обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило державним інтересам майже мільйон гривень збитків.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня, 16:00 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації