Вхід | Реєстрація

Допомогу на проживання отримали 114 тисяч сімей

Допомогу на проживання отримали 114 тисяч сімей

Із початку війни в Полтавській області на обліку перебувають 197,1 тисяча внутрішньо переміщених осіб. У минулому році допомогу на проживання отримали 114,3 тисячі сімей на загальну суму 4,5 мільярда гривень.

Крім того, у 2023-му 7,6 тисячі домогосподарств прихистили 20,2 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Загальний обсяг компенсації власникам домогосподарств, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, за минулий рік склав 129,6 мільйона гривень.

35 сімей Захисників України з числа ВПО отримали грошову компенсацію на придбання житла на загальну суму 64,5 млн грн.

Протягом 2023 року за сприяння обласної служби зайнятості:

  • працевлаштовано на вільні робочі місця 795 осіб;
  • у межах реалізації реалізації урядової програми – 809 осіб;
  • залучено до участі в громадських тимчасового характеру 119 осіб;
  • видано 1228 результативних направлень на суспільно корисні роботи в межах проєкту «Армія відновлення»;
  • отримали мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу у межах державної програми «єРобота» внутрішньо перемішені особи.

На Полтавщині перебуває 51 бізнес, який релокований із Донецької, Луганської, Харківської областей.

У 2023 році одержали медичні послуги 112 990 ВПО, освітні — 10 045 здобувачів.

За рахунок коштів обласного бюджету надано одноразову матеріальну допомоги онкохворим 121 особі з числа внутрішньо переміщених осіб.

608 сімей, які виховують дітей з інвалідністю одержали допомогу у розмірі по 4 тисячі гривень на загальну суму 2,4 мільйона  обласного бюджету.

У 60 територіальних громадах області реалізуються місцеві програми, для надання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, на виконання яких з місцевих бюджетів спрямовано 153,8 мільйона гривень.

На Полтавщині завершена реалізація двох проєктів «Реконструкція нежитлового приміщення під житлові квартири» у Кременчуці, фінансування яких здійснюється у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня, 18:29 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації