Вхід | Реєстрація

Кобеляцька міська рада планує взяти у власність будівлю типографії

Кобеляцька міська рада планує взяти у власність будівлю типографії

Мова йде про споруду, що розташована по вулиці Шевченка. Більшість кобелячан та гостей міста знають, що там розташоване одне із відділень «Нової пошти».

Із початком 2024 року до редакції почали звертатися жителі міста і цікавитися долею згаданої будівлі, що розташована практично в центрі Кобеляк. Усі, хто звертався, є представниками бізнесу. Підприємці запитують, чи відповідає дійсності інформація про те, що будівля, яка була власністю Полтавської обласної ради, перейшла на баланс Кобеляцької міської ради.

За словами бізнесменів, вони поки що оперують виключно неофіційної інформацією, на рівні чуток. Один підприємець пояснив:

— Я орендую там приміщення. Плачу орендну плату. Кілька років поспіль ми, тобто всі, хто користується  приміщеннями в будівлі колишньої типографії, платили у видавництво «Лубни», яке є комунальним підприємством Полтавської обласної ради. Але раптом дехто із колег, знову ж, у неофіційних розмовах,  почав говорити, що платити потрібно вже в Кобеляцьку міську раду. Хотілося б знати, кому ж, станом на початок 2024 року, належить будівля колишньої типографії.

У відкритих джерелах у Інтернеті редакція не знайшла інформації про те, що споруда, яка є комунальним майном Полтавської обласної ради, перейшла у власність до Кобеляк.

Тоді ми звернулися за коментарем до керівництва Кобеляцької міської ради. Коментувала Олена Стаднікова, заступник кобеляцького міського голови.

Олена Володимирівна розповіла:

— Я займалася цим питанням. Провела перемовини з одним із заступників голови Полтавської обласної ради. Донесла бачення депутатського корпусу, а депутати міськради, як відомо, проголосували за те, щоб взяти у власність громади згадану будівлю. Тепер потрібно, аби депутати Полтавської обласної ради проголосували, щоб передати цю споруду нашій Кобеляцькій громаді. Чекаємо на чергову сесію Полтавської облради.

Отже, станом на 5 лютого, коли набирається ця стаття, ніяких змін юридичного статусу будівлі колишньої типографії не відбулося. Вона належить Полтавській обласній раді, а господарює там видавництво «Лубни»,  філією якого стало видавництво «Кобеляки».

Якщо депутати облради передадуть будівлю у власність Кобеляцької громади, редакція одразу повідомить про це своїх читачів.

Редакція також  цікавилася у Олени Стаднікової і долею будівлі, в якій колись працював районний підрозділ Укропошти. Олена Володимирівна пояснила, що частиною того майнового комплексу володіє ще й Укртелеком. І наразі жодної офіційної інформації про те, як колишні й нинішні власники будуть розпоряджатися цим майном, немає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого, 10:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації