Вхід | Реєстрація

У Полтавському ТЦК та СП розповіли про організацію та типи військовго обліку

У Полтавському ТЦК та СП розповіли про організацію та типи військовго обліку

Військовий облік поділяється на облік призовників і облік військовозобов'язаних та резервістів.  Військовий облік усіх призовників і військовозобов'язаних ведеться за місцем їх проживання і, відповідно до обсягу та деталізації, поділяється на персонально-якісний, персонально-первинний та персональний.

Персонально-якісний ведуть ТЦК та СП, персонально-первинний – органи місцевої влади,  персональний – підприємства, установи, державні органи, навчальні заклади, де працює або навчається військовозобов’язаний.

Про види військового обліку розповів на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

«Військовий облік – це питання загальнодержавне. Він ведеться з метою визначення наявних мобілізаційних ресурсів та їх накопичення для забезпечення повного й якісного укомплектування Збройних сил. Питанню військового обліку в умовах російської війни проти України приділяється особлива увага як з боку ТЦК СП, так і з боку органів влади», –   розповів Роман Істомін.

Окрему увагу приділили роботі призовних комісій в умовах воєнного стану, адже основне завдання ведення військового обліку призовників – призов на строкову військову службу.

 «Призовні комісії утворюють для розгляду питань щодо організації та проведення медогляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та юнаків 27-річного віку, взяття їх на військовий облік або зняття з обліку. Оскільки зараз призову в нас немає, фактично їх мобілізувати не можуть. Однак вони можуть бути припризвані за контрактом за їх згодою», – розповів Роман Істомін.

Також Роман Істомін акцентував увагу на окремі пункти Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» та його виконанні.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого, 16:18 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації