Вхід | Реєстрація

Букмекерські контори, де паспорт не потрібен

Букмекерські контори, де паспорт не потрібен

Стандартною вимогою регуляторних органів до всіх легальних букмекерів є необхідність знати свого клієнта. Адміністрація в процесі реєстрації (або подальшої верифікації) зобов’язана поцікавитися справжніми персональними даними користувача, в тому числі – попросити надати паспорт. Не кожен бажає ділитися власними документами, позаяк достеменно невідомо, чи не потраплять вони до рук зловмисників. Відповідно, певним попитом користуються ті БК, що ставляться до формальностей простіше.

Україна, легалізувавши азартні ігри кілька років тому, зробила доступ гравців до спортивних ставок простішим, і забезпечила більш сумлінне дотримання їхніх прав. Водночас викристалізувалися й обов’язки – наприклад, верифікуватися за паспортом. Офшорні БК, бренд яких може повністю співпадати з ліцензованим аналогом, цю вимогу нерідко ігнорують. Частина букмекерів за численні порушення були забанені регулятором, а тут можна переглянути, які букмекерські контори не попали під санкції, залишившись доступними для українців.

Як відбувається ідентифікація гравця без паспорта?

Не виконуючи вимогу про верифікацію гравців за паспортом, офшорні БК можуть суттєво спростити процедуру реєстрації. Деякі букмекери роблять її надзвичайно простою: в якості логіна використовується номер телефону клієнта, до якого й прив’язується акаунт, а пароль для входу надсилають у вигляді СМС. Описаний варіант не вимагає введення жодної додаткової інформації про себе. Втім, більшість контор усе-таки просять трохи більше деталей – наприклад, цікавляться ще й адресою електронної пошти та датою народження.

Здавалося би, букмекер сам зацікавлений у тому, щоби знати своїх гравців – тільки так він зможе ефективно боротися з мультиакаунтингом. Проте швидка й проста процедура реєстрації дозволяє негайно залучити до лав своїх клієнтів навіть випадкових відвідувачів, хто сумнівається або взагалі не планував створювати акаунт, тож своя вигода в такому підході є.

Чи може адміністрація вимагати паспорт після реєстрації?

Як було сказано вище, контора насправді зацікавлена в тому, аби недвозначно ідентифікувати кожного клієнта. Переважна більшість БК насправді дозволяє лише зареєструватися без паспорта, поповнювати рахунок і робити ставки. У момент, коли гравець забажає вивести виграні кошти, адміністрація раптом згадає, що доступ до азартних ігор не можуть мати неповнолітні. Відповідно, треба довести власне повноліття, а зробити це можна лише шляхом надання документів!

Більше того, деякі контори висувають додаткові умови, нетипові навіть для легальних букмекерів. Крім паспорта, можуть поцікавитися ідентифікаційним кодом, водійським посвідченням, попросити фото банківської картки, платіжок за комунальні послуги, навіть вимагати верифікацію через відеозв’язок. Щоби подібних сюрпризів не виникало, уважно читайте угоду користувача ще до того, як створити акаунт.

Чому офшорний статус БК – це ризик?

Відразу зауважимо: офшорний букмекер теж може бути цілком відповідальним і ставитися до своїх клієнтів коректно. Окремі БК не отримують національні ліцензії просто тому, що вони означають відрахування на користь контролюючих органів; позбувшись цих витрат, можна запропонувати гравцям вищі коефіцієнти, і за рахунок такого кроку перемогти конкурентів.

Проте наявність ліцензії країни вашого перебування означає, що права гравця захищає нейтральний регулятор. Втрапивши в суперечку з легальним букмекером, завжди можна поскаржитися «вище» – скаргу розглянуть неупереджено і винесуть справедливе рішення. Контора, яка заплатила купу грошей за ліцензію, не стане втрачати статус через один скандал, вартість якого рідко перевищує тисячу доларів – вона виконає припис регуляторного органа.

Граючи в офшорних конторах, що не мають респектабельної ліцензії, ви покладаєтеся виключно на їхню чесність та порядність. У разі порушення ваших прав і користувацької угоди вам не буде кому поскаржитися на це. Зазначимо, що БК з офшору теж мають ліцензію – переважно, видану Кюрасао; проте крихітна країна роздає дозволи на азартну діяльність направо й наліво, вимагаючи від адміністрацій невеликого фінансового внеску, при цьому жорсткого контролю за діями підопічних немає.

Наявність респектабельної, але іноземної ліцензії теж може виявитися проблемою у разі виникнення суперечки: регулятор умовної Великої Британії теоретично може сказати, що стосунки ліцензованих контор із іноземними гравцями, які грають поза межами держави, не підпадають під юрисдикцію контролюючого органу. Тому обирайте офшорну контору, уважно придивляючись до її статусу та відгуків інших гравців.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації