Вхід | Реєстрація

Фільм «20 днів у Маріуполі» відзначили нагородою

Фільм «20 днів у Маріуполі» відзначили нагородою

Український фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова отримав нагороду Гільдії режисерів Америки (DGA Awards). Про це повідомляється на офіційному сайті премії. Стрічка відзначена нагородою в категорії «Найкраща режисура — Документальний фільм».

Лауреатів премії Гільдії режисерів США за видатні режисерські досягнення в 2023 році оголосили ввечері 10 лютого під час 76-ї щорічної церемонії нагородження DGA Awards у готелі Beverly Hilton у Беверлі-Гіллз.

Документальна стрічка про перші дні облоги російськими загарбниками Маріуполя потрапила в шортлист премії «Оскар» відразу в двох категоріях.

Фільм «20 днів у Маріуполі», який показує облогу міста від 24 лютого 2022 року — режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.  Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсер і журналіст Василіса Степаненко. За роботу в Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації