Вхід | Реєстрація

Як навчати молодь роботі з комп’ютером

Як навчати молодь роботі з комп’ютером

Знають представники білицької молодіжної ради.

Нещодавно пресслужба Білицької селищної ради повідомила, що учасники місцевої молодіжної організації «МолоДії» здобули перемогу в грантовому конкурсі, що реалізується за кошти Благодійного фонду Карітас та за підтримки данської неурядової організації DanChurchAid і Української освітньої платформи.

За результатами пітчингу з Полтавської області переможцями обрано 2 команди, серед яких білицька «МолоДії» з проєктом «Коворкінг «Молодіжна взаємодія».
Як розповіла кореспондентам «ЕХО» представниця молодіжної ради Марина Гармаш, у Біликах проживає багато активної молоді, яка цікавиться проблемами одноліток і переймається організацією дозвілля юнаків і юнок.

— Під час однієї з діалогових зустрічей членів молодіжної ради і старшокласників Білицької громади було вирішено створити простір, обладнаний комп’ютерною технікою, говорить Марина Гармаш. — Адже, поговоривши зі школярами, ми з’ясували, що не всі мають доступ до комп’ютера, принтера чи Інтернета. Додатково провели опитування щодо доцільності облаштування такого простору. 150 респондентів підтримали нашу ідею. Почали шукати грантові можливості. Тут на допомогу прийшов працівник селищної ради Микола Тюпка, який підказав про грантовий конкурс від «Карітас».

Членкині молодіжної ради Вікторія Суєтіна, Алла Козирь і Марина Гармаш та менеджер Білицької селищної ради Микола Тюпка побували на представленні конкурсу і вирішили готувати власний проєкт.

Марина Гармаш відзначила, що допомогу в підготовці ідеї надали представники Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції», громадської організації «Регіональний розвиток України».

Загальна вартість проєкту склала 196 000 гривень. Частка селищного бюджету складе 18 000 гривень, а 178 000 профінансують спонсори.

За вказану суму придбають ноутбуки, принтер 3в1, презентер, меблі, фліпчарт, друкувальний папір.

Також Марина Гармаш додала, що в рамках проєкту будуть залучені юні спеціалісти, які навчатимуть відвідувачів роботі з офісним пакетом Microsoft Office, графічним редактором Adobe Photoshop і азами професії блогера.

Під проєкт «Коворкінг «Молодіжна взаємодія» виділена кімната в приміщенні Білицького БК. Її мають обладнати до кінця березня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації