Вхід | Реєстрація

У Глобинській громаді відновлять будівництво технологічної лінії поглибленої переробки coї

У Глобинській громаді відновлять будівництво технологічної лінії поглибленої переробки coї

У Полтавській ОВА провели засідання міжвідомчої комісії, яка сприяє реалізації інвестиційного проєкту із будівництва нової технологічної лінії поглибленої переробки coї у Глобинській громаді.

Начальник ОВА Філіп Пронін розповів, що було відновлено призупинений через війну інвестиційний проєкт у Глобинській громаді. ВІн реалізується спільно з агропромхолдингом «Астарта-Київ» у межах підписаного меморандуму. Обласна адміністрація виступає в ролі «інвестняні» на регіональному рівні.

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут зауважив, що проєкт передбачає будівництво нової лінії поглибленої переробки сої, якій немає аналогів в Україні.

«Розвиток переробної галузі Полтавщини важливий в умовах воєнного стану. Виробництво дозволить створити майже 100 нових робочих місць, забезпечити надходження податків до бюджетів», – розповів Володимир Когут.

За словами директора ТОВ «Астарта Агро Протеїн» агропромислового холдингу «Астарта-Київ» Ігоря Лумпієва, реалізація проєкту дозволить вийти на нові ринки збуту.

«Нині ми в трійці експортерів продуктів переробки сої. Нова технологія – поглиблена переробка шроту в соєвий концентрат. Концентрат є високопротеїновим кормом, який використовується для птиці та риби. Одним із ринків збуту для нас стане Норвегія», – розповів Ігор Лумпієв.

Наразі ведуться роботи з розробки технічної та дозвільної документації. Учасники наради обговорили хід реалізації проєкту та проблемні питання, які виникають під час його втілення. Завершити роботи планують наприкінці 2025 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого, 09:13 | Глобине | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації