Вхід | Реєстрація

Запрацював сайт міжнародного Реєстру збитків

Запрацював сайт міжнародного Реєстру збитків

Запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, який створено Резолюцією Комітету Міністрів Ради Європи про створення Розширеної часткової угоди стосовно реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, CM/Res (2023) 3 від 12 травня 2023 року.

Про створення Реєстру було оголошено на IV Саміті глав держав та урядів Ради Європи, що відбувся у Рейк'явіку 16-17 травня 2023 року.

Створення Реєстру збитків для України є значним міжнародним зусиллям і першим кроком до створення механізму, який забезпечить справедливість та компенсацію для України та її народу.

Реєстр збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (або Реєстр збитків для України, RD4U) є системою обліку заяв фізичних, юридичних осіб та держави Україна про відшкодування збитків, втрат та шкоди, заподіяних агресією Російської Федерації проти України. 

Завданням Реєстру є приймання та опрацювання заяв і пов'язаних з ними доказів. Планується, що Реєстр буде відкритий для подання заяв у квітні 2024 року.

Реєстр не є судом, трибуналом, компенсаційною комісією або компенсаційним фондом. Він не розглядає отримані заяви по суті, не оцінює їхню вартість і не призначає жодних виплат. Ці функції виконуватиме міжнародний компенсаційний механізм, який буде створено в майбутньому.

Подання заяв здійснюватиметься виключно в електронній формі. Заяви повинні подаватися через Єдиний портал державних послуг Дія (веб-портал або через мобільний додаток). Детальні роз'яснення та інструкції щодо подання заяв будуть опубліковані найближчим часом на вебсайті міжнародного Реєстру збитків

Вебсайт доступний українською та англійською мовами.

Посилання на вебсайт міжнародного Реєстру збитків: https://rd4u.claims/.

Місцезнаходженням міжнародного Реєстру збитків є м. Гаага, Королівство Нідерландів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня, 10:58 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації