Вхід | Реєстрація

Кобеляцький «жабогадюкінг» набирає обертів

Кобеляцький «жабогадюкінг» набирає обертів

 Жабогадюкінг — процес злучення жаби й гадюки. У переносному сенсі — конфліктна ситуація, у якій однакову відразу й  несприйняття викликають усі сторони процесу.

Щось подібне вже кілька місяців має місце в стінах Кобеляцької міської ради.

У сесійному залі Кобеляцької міської ради, а ще більше — в кулуарах, тобто по домівках учасників процесу чи на таємних «явочних» квартирах, набирає обертів процес боротьби за владу.

Уже відомо і зрозуміло, що частина депутатів хоче змістити із посади виконуючого обов’язки міського голови, секретаря міськради Василя Фещенка. Кого хочуть «посадити» на його місце, публічно не оголошують. Але найімовірнішим кандидатом на «царство» є інший  Василь — Кіптілий, хоча він сам у телефонній розмові  з автором цих рядків назвав неофіційну інформацію про це  недостовірною. Але політика ж, воно діло таке, сьогодні бажання «поцарювати»  немає, а завтра воно раптом з’являється.

Інші депутати під час сесії голосно задають риторичні запитання, чому ж Фещенку раптом перестали довіряти? Дійсно, а чи є законні підстави для того, щоб спробувати достроково припинити повноваження діючого секретаря міськради?

Відповідь на це риторичне запитання опосередковано дає публікація у Фейсбуці, автором якої є депутат Верховної Ради Петро Павловський. Кілька днів тому він через соцмережу нагадав про те, що звертався до депутатів Кобеляцької міської ради із пропозицією  дати оцінку діям секретаря міськради Василя Фещенка.

Зокрема, нардеп нагадав, що в 2023 році Фещенко своїм розпорядженням призначив озерянським старостою Наталію Синяговську. У той же час велика частина місцевих жителів виступали за призначення іншої людини. А згодом рішення Фещенка було опротестовано в суді. І — цитата із повідомлення Павловського:

«У той же час Полтавський окружний адміністративний суд рішенням від 06.07.2023  у справі №440/3556/23 визнав протиправним розпорядження виконуючого повноваження Кобеляцького міського голови-секретаря міської ради Фещенка Василя Васильовича від 31 січня 2023 року №11 «Про призначення старостою Озерського старостинського округу Синяговської Н.І.». Другий апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 12.02.2024 залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Рішення суду є достатньо переконливим підтвердженням протизаконності дій  в.п. міського голови.

Та чи стане рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 06.07.2023 у справі №440/3556/23 для місцевих депутатів Кобеляцької міської ради достатньою підставою для висловлення недовіри  в.п. міського голови Кобеляцької міської ради, покажуть найближчі пленарні засідання».

От вам і підстава. Так,  Василь Фещенко потім скасував своє розпорядження і Синяговську призначили на посаду вже рішенням депутатів. Але факт порушення законодавства вже зафіксований.

І можна не сумніватися в тому, що саме це й буде одним із аргументів, який опозиція в Кобеляцькій міській раді пред’явить на користь того, щоб достроково відправити Фещенка у відставку.

До редакції надходить й інша інформація щодо аргументів опозиції. Нібито Фещенку поставлять у провину і виділення землі під сміттєпереробний завод у Красному, і відмову від проведення конкурсу на посаду директора Кобеляцької міської лікарні. Можливо, й ще щось. Як кажуть, «був би Вася, а причина звільнити знайдеться».

Та все ж, дійсно законним аргументом, який неможливо буде оскаржити в суді, може стати призначення озерянського старости.

Але не це головне. Може бути тисяча причин для звільнення секретаря міської ради, але вони не матимуть жодного значення, якщо в сесійному залі не буде належної кількості депутатських голосів, потрібних для прийняття рішення про звільнення.

І от зараз «гінці», як від опозиції, так і від влади, вдень і вночі об’їжджають депутатів і всіма методами й способами намагаються «перетягти»  їх на свій бік. На «бік добра і справедливості», звичайно ж.

Хто переможе в цьому «жабогадюкінгу»? Більше шансів, на суб’єктивну думку автора цих рядків, у Фещенка, читай Дорошенка, та про це — у іншому матеріалі номера.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня, 20:22 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації