Вхід | Реєстрація

Копелець, Фесюра і... — на вихід?

Копелець, Фесюра і... — на вихід?

Ця стаття є своєрідним продовженням публікації про «жабогадюкінг» у Кобеляцькій міські раді.

З’явилася інформація про те, що в стінах міськради «плетуть лапті» не лише секретареві Василеві Фещенку.

Одразу кілька депутатів можуть розпрощатися із мандатами. І для того, аби це чиєсь бажання стало реальністю, залучена досить «важка артилерія».

Тут потрібно нагадати наївним кобеляцьким виборцям, які просто не читають закони і голосують серцем та іншим лівером, замість того, щоб керуватися раціо, що депутати Кобеляцької міської,  як і всіх інших рад в Україні, вже давно не є представниками громади. Точна дата, коли це сталося  — 12 січня 2007 року. Тоді  Верховна Рада України прийняла Закон під назвою «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад».

І в ньому чорним по білому написано, що вище керівництво партії, від якої депутат балотувався, може відкликати його, читай — позбавити депутатства. Причини для цього можуть бути різні, але головне в тексті слово «інші». А «інші» — це будь-які причини.

Неофіційно цей закон називали законом про імперативний мандат, або кріпосним правом для депутатів місцевих рад. Після того, як закон вступив у силу, місцеві депутати потрапили в повну залежність не від волі виборців, а від волі керівників їх політичних партій. І все. З того часу народовладдя на місцях в Україні закінчилося.

І от зараз у Кобеляках депутати Олександр Копелець-молодший та Віктор Фесюра на собі відчують всі «принади» кріпосного права.

За інформацією, яку отримала редакція, і Копельця, і Фесюру з депутатів відкликають за ініціативою партії «Наш край», від якої вони балотувалися.

Ми по телефону зв’язалися із Віктором Фесюрою і попрохали його прокоментувати ситуацію.

Віктор Олександрович сказав,  що не володіє усією повнотою інформації. Але знає, що існують якісь листи про його відкликання. Хоча сам Фесюра, за його ж словами, ніяких документів щодо позбавлення його мандату не отримував і не бачив.

Зайвим підтвердженням того, що над «депутатськими» головами Фесюри і Копельця-молодшого зібралися хмари, став факт їх розмови з одним із членів територіальної виборчої комісії. Це було у вівторок вранці. Розмова відбувалася прямо на вулиці.

Фактично немає сумнівів у тому, що названі депутати можуть стати першими «жертвами» внутрішньополітичних «розбірок» у Кобеляцькій міській раді. А замінять їх більш лояльними до нинішньої міської ради людьми.

Хто міг добратися аж до Києва і Полтави, щоб завдати удару по кобеляцькій опозиційній коаліції? Фещенко — малоймовірно, Дорошенко  —  цілком можливо.

Окрім того, є інформація про те, що невдовзі мандат заберуть ще в одного депутата, який пішов проти курсу партії. Мова про члена партії «Батьківщина».
Так що «жабогадюкінг» у Кобеляках вийшов на новий рівень.

І чи вистачить у опозиціонерів розуму, енергії та яєць, щоб протистояти не всесильному, але дуже енергійному та цілеспрямованому Дорошенкові — питання відкрите.

Хоча, як на мене — не вистачить.

P.S.  Стало відомо, що у вівторок мало відбутися засідання виборчої комісії по Фесюрі та Копельцю. Але не відбулося.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня, 21:34 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації