Вхід | Реєстрація

На Полтавщині сільського голову судитимуть за купівлю трактора

На Полтавщині сільського голову судитимуть за купівлю трактора

Решетилівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із сільських голів, якому інкримінують зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року сільський голова уклав із приватним підприємством із Київщини договір про закупівлю товару – трактора для потреб територіальної громади.

За кілька днів посадовець, неправомірно обґрунтовуючи свої дії зміною курсу валют, уклав із підприємством додаткову угоду, якою безпідставно завищив вартість трактора на понад 230 тис. грн, чим спричинив територіальній громаді збитки на вказану суму.

З метою відшкодування грошей прокуратура звернулися з позовною заявою до Господарського суду Київської області та відстояла свою позицію.

Наразі на виконання рішення суду підприємство повернуло виконавчому комітету сільської ради зайво сплачені кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 3 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня, 16:32 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації