Вхід | Реєстрація

У Полтавській області поховали одного з найкращих пілотів

У Полтавській області поховали одного з найкращих пілотів

В Полтавській області поховали одного з найкращих пілотів українських Су-27.

Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі.

Дмитро Вільгельмович Фішер, етнічний німець, який загинув за Україну, був збитий влітку 22-го року між українськими та російськими позиціями в Запорізькій області. Українські військові довгий час не могли дістатися до його тіла, і лише кілька тижнів тому, на початку лютого 24-го, тіло бойового льотчика вдалось евакуювати розвідникам спецпідрозділу ГУР з місця падіння літака. Тільки зараз експертиза змогла остаточно підтвердити особистість загиблого пілота.

Один з найкращих пілотажників світу, Дмитро Фішер воював з перших днів повномасштабного вторгнення. Боронив небо над Київщиною, Сумщиною, Харківщиною, Миколаївщиною, збивав російські літаки та завдавав ударів по цілях на землі і на воді. Атаки літака Дмитра по окупантах на острові Зміїний планувались, як спецоперації, і вони наблизили звільнення цього клаптика української землі.

В героя залишились дочка Настя та син Єгор.

Героїчно жив, героїчно загинув в небі Запоріжжя.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня, 21:03 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації