Вхід | Реєстрація

Винуватець аварії з двома загиблими відсидить шість років

Винуватець аварії з двома загиблими відсидить шість років

Також він сплатить 300 тисяч моральної шкоди і послуги експерта.

Нагадаємо, що в жовтневому 41-му минулорічному номері тижневика була надрукована стаття «Біля Свічкаревого загинуло двоє людей». У ній розповідалося, що 6 жовтня, приблизно  5-ї ранку, на автодорозі Дніпро — Решетилівка, неподалік села Свічкареве  Білицької громади, сталася дорожньо-транспортна пригода.

Як встановили правоохоронці, дорогою рухався автомобіль марки «Рено Меган 4», яким керував 40-річний мешканець Донеччини. На швидкості водій в’їхав у кювет, де автомобіль зіткнувся із земляним насипом.

Унаслідок ДТП, 32-річний та 53-річний пасажири загинули на місці. Ще двоє пасажирів, віком 40 та 42 роки, отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані в лікарню. Водій «Мегана» не постраждав.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Поліцейські затримали водія легковика в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Засліпила зустрічна вантажівка

25 березня Кобеляцький районний суд виніс вирок у цій справі. Згідно зі свідченнями обвинуваченого, увечері 5 жовтня його забрали з Костянтинівки і близько 23:00 привезли в Новомосковськ, на стоянку. Там підсудному дали ключі від автомобіля, щоб він перевіз людей. Згодом йому зателефонував роботодавець та сказав забрати одного пасажира з Добропілля і ще трьох військовослужбовців на місцевому вокзалі. Він повіз їх у Київ. Рухався зі швидкістю 90 кілометрів на годину. Дорога в одному напрямку має дві смуги руху. За Кобеляками його засліпила зустрічна вантажівка. І для того, аби не створювати аварійної ситуації для попутних автомобілів, він вирішив зупинитися на узбіччі. На узбіччі побачив бордюр, хотів його об`їхати, але лопнуло колесо. Внизу узбіччя був рів, куди і з`їхав автомобіль. Після ДТП він вийшов з авто. Потім вийшли двоє військових, а один залишився в автомобілі та був без свідомості. Один із потерпілих, у якого були зламані ребра, спочатку ходив, від допомоги відмовився, потім ліг. Пізніше він помер. Підсудний розкаявся у вчиненому.

У результаті суд ухвалив визнати водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 ККУ, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Строк початку відбування покарання рахувати з часу затримання, із 6 жовтня минулого року.

Також підсудний сплатить матері загиблого військового 300 000 гривень у якості  відшкодування моральної шкоди.

Крім того, із обвинуваченого стягнуть на користь держави 4302 гривні за залучення експерта.

Вирок суду може бути оскаржений до Полтавського  апеляційного суду протягом 30 днів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня, 14:10 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації