Вхід | Реєстрація

Який предмет найпопулярніший на тестуванні

Який предмет найпопулярніший на тестуванні

В Україні іноземні мови є найбільш затребуваним предметом серед майбутніх вступників у вищі навчальні заклади країни як четвертий предмет національного мультипредметного тесту (НМТ) за вибором учасника. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Станом на 1 квітня більше 95,5 тисячі абітурієнтів з майже 200 тисяч зареєстрованих обрали іноземну мову як предмет для складання НМТ. Така популярність зумовлена зростаючою усвідомленістю молоді щодо необхідності володіння іноземними мовами в сучасному світі. На другому місці за популярністю розташувалась біологія, обрана майже 41 тисячею абітурієнтів, що може відображати зростаючий інтерес до біомедичних дисциплін та досліджень в Україні. Географія, з понад 37,5 тисячами обрань, зайняла третє місце, підкреслюючи значення глобальних знань в освітньому просторі сьогодення. Українську літературу вибрали понад  31,5 тисячі осіб, демонструючи прихильність до національних культурних цінностей. Проте, статистика виявила, що найменш популярними для складання є фізика та хімія, з кількістю виборів 5,6 тисяч та 2,5 тисячі відповідно.

Дані Українського центру оцінювання якості освіти також показали активність майбутніх учасників НМТ: за перші два тижні реєстрації було створено понад 213 тисяч персональних кабінетів. Бажання проходити тестування на території України висловили понад 196,5 тисячі осіб, тоді як понад 17 тисяч обрали складати мультитест в тимчасових екзаменаційних центрах за кордоном.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації