Вхід | Реєстрація

Біля Орлика з води дістали промислові сітки

Біля Орлика з води дістали промислові сітки

Заборонені знаряддя лову будуть знищені.

Як повідомили в пресслужбі Нацполіції в Полтавській області, 30 березня працівники сектору поліцейської діяльності на воді, спільно з представниками регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», провели профілактичний рейд  Кам’янським водосховищем. Поблизу села Орлик Кобеляцької громади правоохоронці вилучили з водойми 2 промислові сітки загальною довжиною 400 метрів. Заборонені знаряддя лову поліцейські передали для знищення.

Також у ході рейду поліцейські виявили 5 фактів порушення навігації, за якими складено постанови. До речі, усього з початку дії воєнного стану складено 331 постанову за статтею 117 (Порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У понеділок розпочався нерест

Працівники Полтавського рибоохоронного патруля нагадали рибалкам, що 1 квітня в області розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у річках, їх кореневих водах та в придаткових водоймах річок.

Заборона на вилов риби триватиме:

  • з 1 квітня по 20 травня — у річках та їх кореневих водах;
  • з 1 квітня по 30 червня — у придаткових водоймах річок;
  • з 8 квітня по 16 червня — на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах.

У наказі Держагентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм визначені межі нерестовищ, де любительський лов риби в період нересту заборонений.

Зокрема, на Кам’янському водосховищі:

  1. Від вантажного річкового порту Горішні Плавні (лівий берег) до Тахтаївського кар’єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро-Бригадировські, Солошинські плавні  від корінного берегу до форватера.
  2. Гирло річки Ворскла (лівий берег): від рибгоспу «Ворсклянське» до мосту біля села Лучки.
  3. Ворсклянська заплава — плавні від села Вільховатка до турбази.
  4. «Перлина» (село Придніпрянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острови Вишняки, Орлянський.

Щодо річок, на яких любительський лов риби в період нересту заборонений, то в документі вказані заплавні водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області.

Натомість дозволено виключно любительське рибальство вудкою з двома гачками або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ.

Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову: 3 кілограми та 1 штуку.

Забороняється  здійснення підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Також у період нересту забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів, згідно КУпАП, становить від 34 до 680 гривень. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 ККУ. Штраф від 17 000 до 51 000 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня, 19:05 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації