Вхід | Реєстрація

Знову задиміли

«Прийшла весна. Так хочеться після довгої, сніжної та морозної зими вдихнути свіжого весняного повітря. Але…
Кожної весни така «розкіш» пирятинцям недоступна. Завіси диму встеляють наше невеличке місто чи не щодня. Їдкий дим не дає дихати ні на вулицях Пирятина, ні у власному дворі чи квартирі – він заполоняє все і проникає скрізь.
Здається, і Великдень пройшов (зазвичай, усі намагаються поприбирати у дворах та біля них до цього великого свята), а то так, гляди, то там купи сміття продовжують диміти.
Невже немає іншого способу позбутися непотребу, чи треба тільки палити, отруюючи і себе, і оточуючих?! Куди дивляться наші екологи та відповідальні за благоустрій? Чому дозволяють це робити і не притягують до відповідальності «паліїв»?», - лист такого змісту надійшов на адресу редакції Катерина П., м. Пирятин.
У міській раді є спеціаліст з питань екології та благоустрою міста Пирятина Ірина ТІЦЬКА. Тож ми звернулися до неї з приводу проблеми, викладеної у листі. Вона повідомила, що згідно Правил благоустрою та утримання території м. Пирятин, які у новій редакції були затверджені на сесії міської ради 29 січня 2010 року, спалювання рослинних решток та сміття у місті забороняється. На порушників чекають штрафи: на фізичних осіб – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (тобто від 340 до 1360 гривень); на посадових осіб – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів громадян (від 850 до 1700 гривень).
Ірина Тіцька наголосила, що вона не має права накладати штрафи (цим займається створена при міській раді адмінкомісія), а лише складає протоколи на порушників. Та, за словами І. Тіцької, станом на 9 квітня цього року нею ще не складено жодного такого протоколу. Вона поки що лише попереджала жителів міста, які палили сміття, про те, що цього робити не можна.
P.S. Та, як бачимо, «по-хорошому» пирятинці не розуміють, про що свідчать щоденні димові завіси над Пирятином. То, напевно, давно вже настав час переходити від «пряника» до «кнута».

Автор: www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 12:54 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації