Вхід | Реєстрація

За тисячу верст – вклонитися «великому» українцю

За тисячу верст – вклонитися «великому» українцю
19 квітня в черговий раз с. Березова Лука відвідали представники історичного товариства «Чорні запорожці» з Польщі на чолі з Олександром Стецем та їх побратими з України.
Поклик душі і почесна місія привели їх на Гадяччину –  вклонитися рідній землі,  де народився «великий» українець, самовідданий борець за незалежність України, командир полку Чорних Запорожців,  генерал-хорунжий армії УНР Петро Дяченко, покласти квіти до відновленого пам’ятного знаку на його честь та вручити почесну відзнаку власниці садиби,

де народився та зростав майбутній генерал-хорунжий і в якій  розміщено пам’ятний знак – Броніславі Косінській. Ця літня жінка довгий час берегла пам’ять про Петра Дяченка і  в червні 2007 року стала одним із ініціаторів встановлення пам’ятного знаку на його честь. Голова Гадяцької райдержадміністрації Ірина Гулей вручила пані Броніславі Почесну грамоту – за  особистий внесок в розбудову демократичного суспільства, становлення незалежності України та піднесення національної гідності українського народу та побажала здоров’я та довгих літ. До щирих привітань приєдналися перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Дудко та сільський голова Василь Ламтьов.
Урочисті заходи супроводжувала гра на  давньому ударному козацькому інструменті – тулумбасі, звуки якого по справжньому заворожують, надихають на дію і долинають до найвіддаленіших куточків душі.
Учасники урочистостей висловлювали щиру вдячність працівникам районного відділу міліції, які допомогли відновити пам’ятну дошку, зруйновану  невстановленими вандалами.
Історія України складна та багатогранна і те, що ми зараз можемо продовжувати історію вже незалежної України, заслуга сильних, непересічних особистостей, яким безперечно був Петро Дяченко, наш земляк.
Ми – українці маємо бути толерантними, але водночас принциповими та незворушними щодо відстоювання національної честі і гордості.

Автор: www.hadiach-rajon-vlada.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 13:05 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації