Вхід | Реєстрація

Головою райдержадміністрації призначено Олександра Прокопенка

1955 року народження, депутата районної ради, колишнього директора ПСГ «Світанок» ГПУ «Полтавагазвидобування», Заслуженого працівника сільського госоподарства України, голову наглядової ради ТОВ «ЛОС».
Офіційно представив новопризначеного керівника голова ОДА Олександр Удовіченко. У глядацькій залі районного Будинку культури зібралися не лише сільські голови, депутати, посадовці, а й чимала кількість пересічного небайдужого люду. Що свідчить про підвищений інтерес громадськості до цієї події.
Олександр Удовіченко зачитав витяг із Указу Президента про припинення повноважень Віктора Сотнікова, вручив йому букет зі словами: «Не знаю, як Віктор Іванович оцінює цю подію, а я його щиро вітаю». Віктор Сотніков у виступі зазначив, що вперше в історії району відбувається така цивілізована передача виконавчої влади.
Так само квітами вітали Олександра Прокопенка, призначеного Президентом на посаду голови РДА, і надали йому слово.
Олександр Іванович зізнався, що ретельно зважував усі «за» і «проти» пропонованого призначення, і вирішив не стояти осторонь однопартійців, котрим нелегко буде наводити порядок у державі, виводити її з кризи, підвищувати рівень життя громадян. Цитати з виступу:

ЗАВДАННЯ ВЛАДИ
— Район вирощує одні з найвищих врожаїв у області, добуває і переробляє нафту, газ, конденсат, не маючи з цього ніякої користі, швидше навпаки. Погіршуються екологія, якість питної води, знищені дороги. Відрахування на соцсферу мізерні. Тим часом у Селещині початковій школі загрожує обвал покрівлі, Машівська школа потребує ремонту спортзалу, іншим школам теж треба допомагати. Занедбані заклади культури, у РБК під час дощу підставляють до дірок миски з тазками. Зовнішній вигляд районного Будинку культури теж такий, що «стидно заходить». Не працюють очисні споруди, нечистоти течуть у річку, а поряд свердловина питної води. Дуже складна матеріальна база райлікарні та ФАПів, потребують подальшого благоустрою і райцентр, і села. І все це треба вирішувать найближчим часом.

ЩОДО ПОРУШНИКІВ ВИРОБНИЧОЇ ДИСЦИПЛІНИ «РУКА НЕ ДРОГНЕ»
— Закликаю підвищити трудову і виконавську дисципліну, бо, враховуючи розширення повноважень голови РДА, з порушниками буду говорити серйозно. Для декого такі розмови стануть останніми на займаних посадах. Якщо хтось виявлятиме зневагу до виконавчої влади, якщо реальні і об’єктивні завдання не виконуватимуться, у мене рука «не дрогне». Згідно з указом Президента даватимемо подання і цей керівник буде звільнений із посади. Це — серйозно.

ПОЛІТИЧНИХ ЧИСТОК НЕ БУДЕ
— Хочу заспокоїти всіх, що політичних чисток не буде. Всі ми, незважаючи на політичні переконання, робимо одну справу. Тим, хто добросовісно і чесно виконуватиме свої обов’язки, безробіття не загрожує. Державним службовцям виявляти свої політичні симпатії не рекомендую. Бюджет використовуватиметься прозоро і під контролем громадськості. Ще на сесії, не будучи на цій посаді, пропонував усі роботи (будівельні, ремонтні — вони у нас мізерні) обговорювати на комісіях, щоб усі знали, які ціни, кошторис. Щоб не було розмов: украли, не добрали, обдурили.

ПРО ПРЕСУ, МІЛІЦІЮ І ПРОКУРАТУРУ
— Районна преса буде висвітлювати як позитивні, так і негативні сторони життя району з конкретними особами — керівниками, посадовцями. Хто з них поводить себе як позитивно, так і недобре.
Райвідділ міліції має покращити роботу, підвищити дисципліну співробітників, бо рівень довіри до міліції недостатній, як показали опитування. Найближчим часом буде підсилено керівництво райвідділу.
Прокуратура має рішучіше діяти щодо виявлення корупції та хабарництва. Всі знають, які питання по лікарні зараз розслідуються. Це стид і позор не тільки на район і область, а й на всю Україну.
Я готовий до діалогу з усіма, хто має цінні ділові пропозиції. Найближче завдання — гідно відзначити 65-ту річницю Перемоги та в ході двомісячника чистоти і порядку навести лад у селах і райцентрі.

Голова районної ради Іван Скорик побажав новопризначеному керівнику здоров’я і терпіння, бо «…спокійні будні закінчилися, а ця праця клопітна і невдячна». Районна рада готова підтримувать і працювати пліч-о-пліч.
Олексагндр Удовіченко насамкінець сказав:
— Власні політичні вподобання — це добре. Але, якщо не попрацюємо прагматично до місцевих виборів, довіру народу не привернем. Тоді погано буде і тим, хто у владі, і тим, хто в опозиції. Тому будемо співпрацювати, а прапори витягнем, коли прийде час.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 11:24 | Машівка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації