Вхід | Реєстрація

У обласному рейтингу Машівськи район на 13-ому місці

Про це поінформувала колегії РДА Любов Крапотка, начальник управління економіки, у доповіді про виконання програми соціально-економічного розвитку району у першому кварталі. Початок року був важкий: бюджет не прийнято, зима затяжна, політичні та економічні негаразди,  та ще й епідемії грипу.
Щодо рейтингу, то на першому місці Машівщина за показником приросту місцевих бюджетів (без трансфертів) та за кількістю збиткових підприємств (їх немає). Заборгованість із зарплат складає 7,9 тисячі гривень (2 місце), на 117% оплачені житлово-комунальні послуги (2 місце). За обсягом реалізованої промислової продукції — 5 місце, рівнем оплати за електроенергію — 8. Традиційно останні позиції район займає за виробництвом молока (23) та м’яса (19 місце).

ДЕЯКІ ЦИФРИ ПО ГАЛУЗЯХ
У медицині найгірше профінансовані амбулаторії, зокрема Седещинська — на 77,8%. Видатки на придбання ліків для пільговиків склали 1,2 тис. грн.
В умовах роботи при тимчасовому бюджеті по освіті виникла заборгованість за енергоносії 829 тис. грн.
Середньомісячна зарплата працівника у сільському господарстві становить 1551,6 грн. (на 39,3% більше проти 2009 року). Заборгованості немає.
Індивідуальними забудовниками введено в дію 2 (!) житлових будинки (183 м.кв.).

ЯКИМ КОШТОМ РОЗВИВАЛИСЯ ГРОМАДИ
Загалом на соціально-економічний розвиток громад у першому кварталі використано 99,8 тис. грн. з місцевих бюджетів, 61,1 тис. грн. благодійних коштів, 1,8 тис. грн. — державних, 3,6 тис. грн. — кошти населення. Благодійну допомогу надавали: ТОВ «Чиста криниця» — 21,6 тис., ТОВ «Компанія «ФАРМКО» — 21,1 тис., ТОВ «Востокстройгаз» — 11,6 тис., ТОВ «Коновалівське» — 5 тис., Карлівське СГП «ЛОС» — 1,3 тис., ТОВ «Нове життя» — 0,5 тис. грн.

ЖИЛИ БЕЗ РАЙОННОГО БЮДЖЕТУ, ТОМУ ВИКОНУВАЛИ ЙОГО ТИМЧАСОВИЙ РОЗПИС
І виконали його, як доповів начальник райфінуправління Василь Хоменко, успішно. Тимчасовий розпис районного бюджету по доходах (без урахування трансфертів) виконано на 114,6 відсотка. Основним джерелом став податок з доходу фізичних осіб.
За перший квартал Машівський селищний бюджет виконано на 115,9%, Базилівщинський сільський — на 169,6%. В цей же час по Малонехворощанському бюджету виконання становить 56,3%, Дмитрівському — 62,4%, Абрамівському — 63,8, Михайлівському — 72,4, Кустолово-Суходільському — 74,3, Сахнівщинському — 79,8, Андріївському — 78,9, Новотагамлицькому — 84,7, Коновалівському — 91,5, Кошманівському — 97,4%.

«ПОРЕЄСТРОВАНІ В ІНШИХ СІЛЬРАДАХ ТОВАРОВИРОБНИКИ ДАВЛЯТЬ НАШІ ДОРОГИ»
Дмитрівський голова Іван Шаповал попросив колегію сприяти, аби прибутковий податок перераховувався не за місцем реєстрації, а за місцем розташування. «Покровська», «Приват-Агро-Альянс», «Покролвська, ПП Гончар орендують землі, але громада має лише розбиті дороги і жодних надходжень:
—    Земель запасу немає, а а податок іде по інших сільрадах! Не прижилася пропозиція перераховувать на соцрозвиток по 5 гривень з орендованого гектара, а це б Дмитрівці 14 тисяч на рік. На такі зібранна товаровиробників треба запрошувать! Їм же наші люди роботу дали! А в нас 90 чоловік уже год без води сидять зовсім. Була б у колодязях нормальна, питання б не стояло. Треба 20 тисяч, а ніхто не хоче помогти. Транспортного збору маю 1230 гривень, на ці гроші хоч сам ляж на отій розбитій дорозі на Калинівку!

«ХАЙ НЕ ДУМАЮТЬ, ЩО ВОНИ ВСЕСИЛЬНІ. ЯК ГУРТОМ УЗЯТИСЬ, НЕ ЗНАТИМУТЬ, ЩО РОБИТЬ»
Так заявив голова райдержадміністрації Олександр Прокопенко.
— Важелів не так багато, але є. І не по 5 гривень, а по 10 можна відраховувать на спецфонд із гектара землі. Короче, після свят всіх товаровиробників зберем. Хто з місцевих керівників розказуватиме «Я нічого не рішаю», З ним припиняю всяке спілкування. Не рішаєш? Тоді чого тут сидиш? Для початку припиним виготовлення всяких документів, узнаєм, як вивантажується аміачна вода (чи організований пункт, чи дотримано правил безпеки. Якщо ні — лист на залізницю про припинення доставки. Дорожники розкажуть, які вантажі, згідно з проектом, можуть перевозитися, скажімо, по отій дмитрівській дорозі. Ставим відповідні знаки і направляєм ДАІ.

 

Крім того збираємо сходки і розказуємо людям, що в селі нічого немає, бо ваші паї не там. І будем запрошувать других інвесторів. Їх сьогодні от-так (по гороло — жест). Хай не думають, що вони такі всесильні. Як гуртом узятись, не знатимуть, що робить!
Сільські ради, готуйтеся по алфавіту до ревізії використання землі. Є таке юридичне поняття, як «упущена вигода». Усувайте самі, доки ми не знайшли цю упущену вигоду.У районі орендна плата 5,4%, а деякі голови допускають і 1,5-1,6%. Думаю, приймем розпорядження про середньо районну ціну по всіх землях: і запасу, і не витребуваних паїв. Є інформація і про не обліковані поля. Поки що на рівні слухів — усе перевіримо. Готуйтесь.

ДВОМІСЯЧНИК ТРИВАТИМЕ 12 МІСЯЦІВ
— У селах збиратимемо сходки — хай люди виговоряться, а ми їм розкажемо про їхніх голів. Чого не скрізь на громадських роботах працюють безробітні? Це ж дармові невикористані гроші, але й клопот: треба дати наряд, перевірить.
Терміново треба прибирати гадючники по Машівці. У квартирних домах тисячі людей живуть і поряд — корови, гній. Не може буть, щоб один гадив на голову тисячі. Санслужба, якщо негайно не подієте, я подію на вас. До 9 травня все треба прибрати. У середу був у Донецьку (до Віктора Федоровича на чай їздив — шутка), Павлоград, Новомосковськ блищать! Лісосмуги почищені, а ті, що «в торець», метрів на 50 ще й підбілені!
Хто у парку розбирав споруду, куди забрав будматеріали і чому покинув сміття?
Є плани підсадити парк молодняком, поставить додатково лавки, розширить дитячий майданчик. І будем це робить, я гарантую!

НАСТУПНОГО РОКУ ОГЛЯД СІЛЬСЬКОЇХ САМОДІЯЛЬНОСТІ ПРОВОДИТИМУТЬ У КОШМАНІВЦІ
Як наголосив Сергій Туменко, начальник відділу культури, мешканці райцентру сільську самодіяльність проігнорували, артисти виступали для порожньої зали. Тому надалі такі огляди варто проводити у сільських закладах культури. Ставка робиться на Кошманівку, Михайлівку, Базилівщину. Саме тутешні заклади готують документи на обласний рівень огляду.

СОЛЯРКУ ДЛЯ ПАРАДУ ЗНАЙШЛИ ПІСЛЯ СЕРЙОЗНОЇ БЕСІДИ
Голова ради Іван Скорик погодився з головою РДА в тім, що важелі впливу є:
— Коли почали готуватися до Дня Перемоги, прохання про пальне «вскладчину» повисло в повітрі. Та коли поставили на місце, по 100 літрів дизпалива знайшлися швидко. Все можна, якщо працювати разом.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 12:55 | Машівка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації