Вхід | Реєстрація

Божа матір прибула до Полтави

Божа матір прибула до Полтави
Вчора до Полтави прибула Почаївська ікона Божої матері. Цей образ Пресвятої Богородиці хресним ходом відвідує усі єпархії Української православної церкви з нагоди святкування 450-річчя її принесення в Україну. Це - одна з найвідоміших чудотворних ікон Пресвятої Діви. За твердженням священнослужителів, вона уславлена багатьма чудесами, що засвідчені у монастирських книгах, записах віруючих, котрі зверталися до Божої матері з молитвою про позбавлення від невиліковних недуг, визволення з полону і напоумлення грішників.
За церковними переказами, ще до того, як на горі поблизу Почаєва був заснований монастир, цариця небесна благословила Волинську землю своїм явленням. Вона з'явилася двом подвижникам і залишила на камені слід своєї правої стопи. У цьому заглибленні утворилося невичерпне джерело цілющої води. А через три століття після цього чуда, у 1559 році грецький митрополит Неофіт, повертаючись з Москви на Батьківщину, зупинився у маєтку поміщиці Ганни Гойської. На подяку за гостинність митрополит залишив господині ікону Пресвятої Богородиці. З того часу вона охороняє Волинську землю уже 450 років.
Почаївську ікону Божої матері шанують у православ'ї всього світу
Від 35 до 40 тисяч вірян, за різними оцінками вклонилися чудотворній Почаївській іконі Божої матері під час її тритижневого перебування в Канаді. З 22 вересня по 11 жовтня чудотворний образ відвідав Монреаль, Торонто, Оттаву, Ванкувер, Калгарі, Вінніпег.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2009, 13:24 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації