Вхід | Реєстрація

«Найкращі люди в Україні — це полтавці!»

У Полтаві підписана угода про партнерські відносини між обласним центром та підмосковними Хімками. Для підписання документа Полтаву відвідала російська делегація на чолі із заступником голови міського округу Хімок, колишнім курсантом Полтавського вищого зенітно-ракетного командного Червонопрапорного імені генерала Ватутіна училища Олексієм Хомутовим.
«Хімки — перлина Підмосков’я. Серед кількох можливих партнерів, не замислюючись, обрали Полтаву»
— Багато чого змінилося у Полтаві від дня мого останнього перебування тут випускного у військовому училищі, — посміхаючись, як давній й добрий знайомий, почав спілкування Олексій Хомутов. —Відчувається, що у вас шанують історію — спадщина добре збереглася, ошатнішими стали вулиці. Центральна частина міста — це взагалі зразок сучасного й старовинного водночас європейського міста.
Про Хімки російський гість ладен був розповідати довго — адже це молоде місто вже давно перестало називатися околицею столиці Росії. Наразі, підкреслив заступник голови міського округу пан Хомутов, тут зосереджені не тільки економічно розвинені підприємства-донори, а й наявна широко розгалужена соціально-культурна інфраструктура. Як приклад для наслідування навів успіхи міської влади в організації розвитку фізкультури та спорту: тут нещодавно відкрили стадіон «Арена-Хімки», що не поступається, а за деякими параметрами й перевищує рівень потужних європейських комплексів. Принаймні, такої системи з догляду за футбольним полем, як мають Хімки, немає у жодній державі: натуральну траву на синтетичному полі доглядають комп’ютерні системи через супутниковий зв’язок без жодної людини. Басейни, майданчики та спортивні зали, як сказав Олексій Хомутов, розташовані так, аби діставатися до них було зручно у першу чергу молоді. Під це виділено цільову державну програму. Завдяки існуючій спортивній базі спортивні форуми міжнародного рівня у Хімках — звичайне явище. Недарма найсильніші російські спортсмени — представники школи бального танцю чи аеробіки — вихідці з Хімок. На риторичне запитання полтавського загалу: «звідки на все це гроші берете?», росіяни розповіли про схему державних дотацій, завдяки якій у Росії ростять майбутніх олімпійців: 50 відсотків від потреби Хімкам дістається з федерального бюджету, 50 відсотків фінансує обласний бюджет. При населенні 200 тисяч осіб річний бюджет міста становить 6 мільярдів рублів, або ж півтора мільярда гривень. Вочевидь справедливо процитував російський гість невідомого автора: «Москва лиш только тем горда, что рядом с Химками она…»

«Рік тому, на знак ювілею Полтавської битви, підписали угоду з Краснодаром, цього року заручилися партнерською підтримкою ще одного російського міста»
Обмінявшись з російськими гостями теками з підписаними угодами та сувенірами, мер Полтави Андрій Матковський підкреслив переваги пом’якшеного останнім часом клімату у відносинах України та Росії. Минулого року міська влада, так би мовити, невимушено розпочала традицію ознаменовувати річницю Полтавської баталії угодою про співпрацю з черговим російським містом. Цього року в Полтави з’явився ще один побратим — російські Хімки.
— Можуть змінюватися президенти, губернатори, мери, та незмінною має залишатися дружба й зв’язок між українським та російським народами, — підкреслив очільник міста. — У Полтаві мешкають ветерани війни й праці, для кого й досі Москва, колишній Радянський Союз вважаються батьківщиною, а тому вдвічі приємніше, що партнером нашого міста стали Хімки — місто-супутник столиці Росії.
 Розповів мер Полтави росіянам й про успіхи нашого міста — партнерські зв’язки з іншими країнами, соціальні програми щодо розвитку фізкультури та спорту серед учнівської молоді, плани збудувати найпотужніший у державі спортивно-розважальний комплекс. Не оминули й проблеми — недофінансування регіонів. Певно, на відміну від російських колег, у Андрія Матковського та його команди «м’язи» більші, ніж у російських колег — адже всі нововведення у культурній сфері запроваджуються у Полтаві тільки за рахунок залучення інвестора.
 — Ми мали б бути з державою партнерами — хоча б п’ятдесят на п’ятдесят фінансувати соцкультпроекти, наразі ж маємо таку картину: тільки 30 копійок з кожної гривні, заробленої Полтавою, залишаються тут. А тому всі нововведення для городян впроваджуються тільки шляхом пошуків інвестора. Законотворці радять нам економити, при цьому забувають про себе…
 На думку мера Полтави для розвитку регіонів у містах має залишатися левова частка прибутків. Тоді люди житимуть на гідному рівні, а отже, будуть поважати свою владу.

Автор: Світлана Піскова, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 09:41 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації