- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Як не допустити позеленіння моркви
При вирощуванні моркви багато городників стикається з тим, що вона зеленіє біля основи, у тому місці, звідки росте бадилля. Це не вважається доброю ознакою. Зеленіє морква через помилки, які допускають городники.
Дехто вважає таку «зелену» моркву отруйною. Чи так це?
Насправді, нічого отруйного в ній немає. Просто ця зелена частина буде противною на смак, гіркою. Їсти її не можливо. Але ніякої отрути там немає. Це абсолютно нормальний процес, коли виступаюча частина під впливом відкритого середовища зеленіє.
Треба намагатися, щоб такої моркви не було, адже скорочується кількість врожаю, плоди стають не смачними. А так хочеться, щоб морквина була солодкою!
Через що зеленіє морква? Найчастіше причину пов’язують із впливом сонця. Це так. Але сонце — далеко не єдина причина. Отже, морква може зеленіти з наступних причин:
- самі по собі подовжені сорти;
- механічне пошкодження коренеплоду під час розпушування;
- сильне виступання над поверхнею ґрунту.
Якщо морква вже позеленіла, то повернути їй колишній колір не вийде. Тому потрібно заздалегідь підстрахуватися.
Купуйте ті сорти, які вже захищені від позеленіння. Про це завжди пишуть на упаковці насіння.
Мульчуйте морквину, коли вона зійшла. Ідеально використовувати скошену суху траву.
Потрібно підгорнути морквину в кінці серпня на висоту 4 см.
Акуратно розпушуйте моркву під час прополювання, не пошкоджуйте її.
Такі прості процедури допоможуть вам отримати цілком помаранчеву, смачну і солодку моркву.