Вхід | Реєстрація

Корисні осінні добавки до чаю та кави

З осіннім похолоданням багато хто починає частіше вживати гарячі напої, насамперед чай і каву. Лікарі-гастроентерологи розповіли, як зробити ці напої ще кориснішими.

Експерти зазначають, що користь чаю та кави визначає вміст у них флавоноїдів та алкалоїдів — речовин, які мають протизапальні властивості.

Щоб не нашкодити здоров’ю, пити чай чи каву рекомендується гарячою, що не обпалює. Згідно з рекомендацією медиків, температура напою не повинна перевищувати 65-70°С.

Також не рекомендується додавати в чай чи каву цукор. Любителям меду лікарі порекомендували не класти його в чашку з напоєм, а спочатку з’їсти ложку меду, потім випити чай або каву.

Щоб зробити чай чи каву кориснішою для здоров’я, медики порадили додати в напій прянощі, що посилюють антиоксидантні властивості: імбир, корицю, кардамон, гвоздику, апельсинову цедру, перець. Крім додаткової користі, це надасть напою особливі смакові ноти.

6 жовтня 2022 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації