Вхід | Реєстрація

Автоперевізнику Фітелю держава заборгувала 36 тисяч гривень

На таку суму перевізник надав послуг пільговикам, за яких ніхто поки йому не заплатив. Області Київ заборгував за пільговиків 4,2 мільйона гривень — за них уже кілька днів «воює» у Кабміні голова ОДА Володимир Удовиченко.
На нараді у заступника голови РДА Віталія Половинки з’ясовували, яким чином поліпшити пасажирські перевезення у районі. Найпроблемнішими є сполучення з обласним центром Павлівки та Сонячного (Старицьківки). Як пояснив перевізник Андрій Фітель, рейс Машівка-Павлівка здійснюється щодня, а щодо напрямку Полтава-Павлівка пояснив ситуацію так:
— Я на цьому рейсі — уже третій. Відмовився, бо напрямок збитковий. Та й на внутрішньорайонному сполученні прибуткових лише 3-4 напрямки, решта пов’язані з пільговиками (за яких вчасно ніхто не платить). Зараз трішки починає розраховуватися УПСЗН, днями вперше заплатила Абрамівка. Наскільки я знаю, Полтава оголошувала конкурс на рейс на Павлівку, але бажаючих не виявилося.
Нічим їхати до райцентру жителям Красногірки, але тут перевізник має свій аргумент: буквально перед носом більшість пасажирів з Андріївки та Красногірки штурмують шкільний автобус, що повертається у Машівку. На канікулах його немає, тому 25-30 пасажирів у рейсовий завжди набирається. Сільський голова Володимир Цурков гарантував провести по селу сходки, пояснити людям, що все залежить від них. Тим більше, що шкільний автобус перевозити пасажирів не має права і робити цього більше не буде. Щодо сполучення Павлівки та Старицьківки з Полтавою домовилися далі шукати перевізника на рівні області.
Багато проблем із таксистами: їх офіційно зареєстровано всього чоловік 6. Решта працюють нелегально і боротися з явищем дуже важко. Причому, за словами начальна районних податківців Валентини Ільченко, 200 гривень єдиного податку вони платили б охоче. Але таксисту легше періодично заплатити штраф, ніж зібрати всю безліч дозвільних документів. Домовилися продовжувати спільні рейди податкової, управління праці та ДАІ з використанням відеокамери.
Як прозвучало на нараді, жорсткішають правила перевезення дітей (обмежується час перевезень), а також вимоги до технічного стану транспорту (хто возить людей на море, на екскурсії і т.д.).

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 09:51 | Машівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації