Вхід | Реєстрація

Третій Великдень

Третій Великдень

Ось і дожили ми до третього «воєнного»  Великодня.

Дуже добре, як зараз, пам’ятаю слова одного священика перед першим Великоднем після широкомасштабного рашистського вторгнення.

Він сказав, що перший Великдень буде кривавим, другий  — голодним, а третій — мирним.

Стаття ця набирається 29 квітня. Але напевне вже можна прогнозувати, що й цей Великдень для нас мирним не буде. Хоча й голодного не було. Та й до 5 травня ще дожити потрібно.

Зрештою, доживемо. Доживемо й до мирного Великодня.

Але завжди було цікаво в такі дні, напередодні головних християнських свят, міркувати над тим, чому ж люди так вперто ігнорують заповіді вчення,  у яке нібито вірують.

Можливо, так відбувається через те, що насправді не вірують. Особливо це стосується тих, хто волею долі має владу для того, щоб приймати рішення. У тому числі, і рішення про те, щоб посилати інших, собі подібних людей, на смерть і на вбивство. А потім будують церкви, приймають закони на нібито захист віруючих. За це інші люди навіть оголошують таких  властьімущих святими.

І можна було б просто підсміюватися над канонізацією усіх тих «великих» воїнів Георгіїв Побідоносців, Олександрів Невських та Володимирів Великих. Адже всі вони воювали, отже, і  вбивали та посилали вбивати. І як можна називати святою людину, яка порушила одну з головних заповідей?

Але ж називали. І в хрестові походи ходили з іменем Бога на устах та знаменах. І вбивали, вбивали, вбивали. І зараз вбивають.

Московити  ж, вони теж зараз щось белькочуть про те, що воюють проти сатаністів, захищають істинну віру і єдино правильну церкву.

І так практично у всіх релігіях. З іменем Бога на устах люди завзято вбивають інших людей,  обманюючи свою свідомість тим, що, чинячи зло, уберігають себе і світ від ще більшого зла. Найцікавіше, що нікому із них Бог особисто не казав йти і убивати за нього. Сказали інші люди.

Так було, є і буде.  Наша війна обов’язково закінчиться. І четвертий чи п’ятий Великдень після лютого 2022-го року вже не буде таким кривавим. Але ж війни в світі після цього не припиняться.

Є цікава гіпотеза про те, що люди остаточно припинять воювати і вбивати собі подібних зовсім скоро. Це станеться після остаточної перемоги штучного інтелекту. Адже лише він позбавлений отієї, закладеної сотні тисяч років тому, підсвідомої агресії, що на генетичному рівні проявляється в кожному гомосапієнс.

І от коли штучний інтелект запанує, то люди вже просто не будуть приймати жодних рішень. Ніяких, ні хороших, ні поганих. За них це робитиме ні злий, ні добрий штучний інтелект. А люди просто їстимуть, питимуть, розмножуватимуться і ходитимуть в туалет. Але... Але не вбиватимуть один одного.
Перспектива така собі, не на «п’ятірочку».

Розумію. Але ж все інше, у тому числі й мудрі древні вчення, чомусь людей не виправляють.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня, 09:13 | Полтавщина | Редакційна


1. Slavko / 3 травня, 14:35
Сьогодні, 20 березня 2024 року, уже з самого ранку увесь фейсбук аж рябить інформаційними повідомленнями (і навіть привітаннями????) з нагоди сьогоднішнього так званого Весняного Рівнодення за «Ґрінвічем» в Лондоні????
Давайте розберемося детальніше що воно таке:
ҐРІНВІЧ
Кажучи "навіть астрономічно", ви підписуєтесь у власній необізнаності (на превеликий жаль)...
В сучасності «астрономічно» - означає "за Ґрінвічським нульовим меридіаном", від якого в сучасному світі ПРИЙНЯТО вести облік часу та астрономічних подій.
Так званий "Ґрінвічський нульовий меридіан" - це штучна, середньоарифметична, середньостатистична, умовна "величина", яка була прийнята на зборах "лондонського географічного товариства" ще у 17 столітті для узгодження і уніфікації локації торгових суден в морях і океанах. Згодом це штучне «обчислення» локацій було перенесене на всі сфери людського існування - на глобус (Землю) була накладена придумана, штучна так звана "сітка довготних та широтних меридіанів". За цією сіткою і всі астрономічні події (Сонцестояння і Рівнодення) почали уніфікувати під «єдиний» шаблон, не зважаючи, що в кожній точці геолокації поза Лондоном, космічні показники мали великі похибки відносно показників так званого "нульового меридіану", який, буцімто, проходить через Лондонський Біґ-Бен.
Навіть, якщо ми опираємось на так звані "астрономічні уніфіковані показники нульового меридіану", то завжди беремо до уваги тільки «часову» похибку, яка залежить від "довготних меридіанів" - обертання Землі довкола своєї осі (+2 год. в Києві відносно Лондона). Так, ця похибка справді існує, і нам про це кажуть. Але нам не кажуть про ще більшу похибку відносно "широтних меридіанів" - нахилу Земної осі відносно площини Земної орбіти, яка завжди виражається не в годинах, а В ДОБАХ!!!
Саме тому кожного року «астрономічні» Рівнодення і Сонцестояння за штучним, середньоарифметичним, середньостатистичним "нульовим меридіаном" подаються з похибкою у 2 години відносно Лондона. Але нам ніколи не скажуть, що
2. Slavko / 3 травня, 14:37
в Україні, за астрономічною геолокацією в Києві (а не в Лондоні) на Майдані Незалежності (а не за Ґрінвічем), «точка» Рівнодень і Сонцестоянь щороку, окрім різниці у 2 години за "довготними меридіанами", настає з різницею ще й на 2-3 доби раніше за "широтними меридіанами", оскільки за "широтними меридіанами" Київ розташований значно південніше, аніж Лондон.
У замовчуванні таких значних похибок (в кілька діб!) я вбачаю ще й суто політичне і, навіть, конспірологічне підґрунтя, коли всіх людей на планеті Земля, незалежно від астрономічної геолокації їх проживання, намагаються насильно, шляхом обману, уніфікувати, глобалізувати, підвести під «єдині» стандарти, шаблони і системи, до «єдиного» часового і добового показника, хоч очевидно, що ті «показники» хибні. Вам це не нагадує смертоносну і брехливу юдохристиянську релігію, насаджену нам насильницькими методами, коли велику частину людства, замість віДати (знати), примусили віРити у відверту брехню про «богообраність» одного недорозвиненого племені?!
Саме тому, щоб зрозуміти, усвідомити і прийняти правильність визначення "астрономічних подій", перш за все нам треба розділити поняття "астрономічна подія" і "точка геолокації".
Може когось здивую, але в Космосі з Сонцем не відбувається ніяких "астрономічних подій", оскільки Сонце, за яким ми з Землі визначаємо майже всі "астрономічні події" (Рівнодення і Сонцестояння - це точно), у Космосі стоїть (висить) на місці, нерухомо, і тільки обертається довкола своєї осі.
Це лиш нам з Землі, виключно в залежності від геолокації (місцезнаходження), в той чи інший час і день, стають «видимі» ті чи інші "астрономічні події" (Рівнодення і Сонцестояння).
Отже, можна з упевненістю стверджувати, що всі без виключення "астрономічні події" (Рівнодення і Сонцестояння) стають для нас «видимими» і залежать виключно від "точки геолокації" - того місця, на якому ми в той момент стоїмо і можемо фіксувати ту чи іншу "астрономічну подію".
Не може бути вся Земля однією уніфікованою "точкою
3. Slavko / 3 травня, 14:37
геолокації", оскільки на Землі існує безліч "точок геолокації" в залежності від місця перебування людей чи місця розташування кожної з країн на Землі.
Тому, у визначенні всіх "астрономічних подій" (яких в Космосі не існує за визначенням) єдиним критерієм визначення є ТОЧКА ГЕОЛОКАЦІЇ - саме те місце на Землі, на якому ви стоїте ногами в цей момент.
Саме тому В УКРАЇНІ, для визначення часу і днів Рівнодень і Сонцестоянь, не слід зважати на ті показники, які подаються за умовним, штучним "Ґрінвічським нульовим меридіаном" у Лондоні, а якраз слід зважати і брати до уваги показники виключно за "точкою геолокації" в Києві на Майдані Незалежності - саме це якраз центр землі, на якій ми з вами живемо в Україні.
Візьмемо до прикладу Весняне Рівнодення 2024 року за сучасним календарем:
У всіх засобах масової інформації, у вікіпедії, у гуголі подається 20 березня - як дата Весняного Рівнодення 2024 року????
Якщо заглянути в астрономічний хронограф, налаштований на точку астрономічної геолокації в Києві на Майдані Незалежності, то 20 березня 2024 року день уже більший від ночі на цілих 11 (ОДИНАДЦЯТЬ) хвилин (див. нижче скрін)!
То де тут РІВНОдення? Адже РІВНОдення - це коли день і ніч РІВНІ по своїй тривалості - РІВНО по 12 год. (± 1 хв)!!!
Ще раз заглядаємо в астрономічний хронограф:
Саме 17 березня "Довжина (тривалість) дня і ночі РІВНІ (однакові), коли день і ніч тривають РІВНО по 12 год. (± 1 хв)!
Отже, в Україні, за астрономічною точкою геолокації в Києві на Майдані Незалежності, «точка» Весняного Рівнодення була 17 березня 2024 року о 12:06 год.
Сподіваюсь, ви не думаєте, що наші Волхви, Жерці, Відуни перед кожним Рівноденням чи Сонцестоянням бігали в Лондон, щоб звірити «астрономічні» показники точок Рівнодень і Сонцестоянь...????
4. Slavko / 3 травня, 14:38
До слова: коли наші Предки з точністю до секунди визначали точки Рівнодень і Сонцестоянь в Русі-Україні, то Лондона ще не існувало????
Наші Предки точно визначали точки Рівнодень і Сонцестоянь в тому місці (локації), де стояли ногами на нашій рідній землі. Це робиться в дуже простий спосіб: в рідну землю, де стоїш ногами, забивається рівна палиця, і за кутом відхилення та довжиною тіні від променів Сонця визначаються точні дати, години, хвилини і секунди Весняних і Осінніх Рівнодень, та Зимових і Літніх Сонцестоянь.
В умовах сучасності у нас відпала потреба застосовувати Предківський метод з допомогою палиці, бо є астрономічні хронометри, за якими легко визначаються «точки» (дні) Рівнодень і Сонцестоянь за астрономічною точкою геолокації (місцезнаходженням) саме у Києві на Майдані Незалежності. І нема потреби бігти у Лондон за хибними Ґрінвічськими "показниками", бо вони завжди будуть хибними для будь-якої іншої точки на Землі, окрім Лондона.

© Володимир Онишук, релігієзнавець.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації