Вхід | Реєстрація

Обласна рада не виділила району ні копійки

Напередодні наради активу району відбулася сесія облради. На ній з різних фондів під програми на Полтаву, Кременчук, Комсомольськ, Кобеляки та інші райцентри і райони виділялися мільйони грошей. Наш район не попав нікуди, хоча всі відповідні документи розіслані, переговори проведені вчасно.
Як зазначив голова РДА Олександр Прокопенко, щоб добитися грошей на Гребінківський будинок спорту (комісія була проти), депутат облради Масенко двічі переривав роботу сесії. Але 200 тисяч таки вибив. За нас не бився ніхто. Жаль.
Стосовно пропозиції Германа Краєвського перевести сільську медицину на районний бюджет, то це, за словами голови райради Івана Скорика, проблеми не вирішить. Щодо інфекційного відділення, то рано чи пізно доведеться відкривати своє. Про долю дільничних лікарень голова ради сказав так:
— Дуже важко пояснювати доцільність реорганізації людям, котрі пам’ятають, що і в війну лікарня працювала. Давайте будемо казать чесно: до 31 жовтня навряд чи буде закрита хоч одна, бо тоді голові на вибори можна й не йти.
Пенсійний вік є проблемою не лише для медицини, а й для освіти. Молоді кадри у район не їдуть. Наслідок — негативний приріст складав донедавна 300 чоловік щороку! У 2009-му тенденція припинилася, бо зросла народжуваність. На жаль, за рахунок тих, хто, як кажуть, народив «за гроші».
Нафтогазовий комплекс відмовляється укладати угоди і відраховувати на соцсферу. Це тоді, як лише ТЦСК щодоби спалює по 5 тонн шкідливих речовин у нашому повітрі. Днями зустрічалися з депутатом Верховної Ради Олексієм Лелюком і той обіцяв допомогу в цьому питанні. Ці ж підприємства скорочують «соціалку» — зарплата тут вже нижча, ніж у сільському господарстві!
Чистий прибуток з гектара ріллі, за словами Івана Скорика, доходить до 5 тисяч гривень, тому сільгосппідприємства мають спільно з сільрадою планувати програми соцрозвитку і вкладати в неї гроші. Або платити з кожного гектара фіксовану суму до бюджету.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 09:53 | Машівка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації