Вхід | Реєстрація

Перша перемога команди «Нове життя» в Кубку України

Такого рівня футбол у Машівці проходив уперше. Ажіотаж викликаний був тим, що команди на кубок України серед аматорів дуже потужні не лише матеріально-технічною базою, а й чудовим підбором гравців.
Як уже повідомлялося, перша зустріч із ФК «УкрАгроКом» (село Головківка, що поблизу Александрії Кіровоградської області) закінчилася на їхньому полі внічию 1:1. Тоді голами відзначилися Олександр Мелащенко з "Нового життя" та кіровоградець Антон Оганесов.
У середу, 18 серпня, задовго до початку матчу міліція вже пильнувала обидва входи: ні краплі спиртного на трибуни не пропустили.
Прокоментувати «великий» машівський футбол ми попросили палкого вболівальника цього спорту, голову районної ради Івана Скорика.
— Машівцям довелося добряче попотіти, задіяти чимало служб, аби всім миром підготувати поле. Та суддівська бригада з Дніпропетровська оцінила його стан на «трієчку». Річ у тому, що газон давно пора реконструювати, але зараз у районі так піднявся інтерес до футболу, команди так часто беруть участь у різних турнірах, що доведеться шукати десь запасний стадіон. Адже на реконструкцію потрібно кілька місяців: поле треба підготувати, дати йому вистоятися, зійти газонові при постійному поливі. Випробовувати його у грі можна буде не раніше червня наступного року. Іншого виходу немає.
Команда з Кіровограда прибула комфортабельним автобусом із потужною групою підтримки. Це свідчить про високу професійну основу тамтешнього аматорського футболу. Колектив має не лише фахових тренерів, а й свого лікаря. Гра засвідчила, що команда кіровоградців збалансована у всіх ланках — такого суперника «Нове життя» ще не зустрічало. Богу дякувати, що перед самісіньким початком зустрічі пройшов рясний дощ і  сухе машівське поле хоч трішки пом’якшало та дозволило показати гарну гру.
Рахунок відкрило «Нове життя», коли гості порушили правила в штрафному майданчику і суддя призначив 11-метровий. Його реалізував Олексій Ротань. Аж до 45-ї хвилини протримався рахунок 1:0. На останніх секундах першого тайму господарі поля розслабилися, не «прикрили» всіх гравців — уже були готові йти на перерву. У цей момент кіровоградці подають кутовий і зрівнюють рахунок. Гол забиває Ігор Семенов.
Майже від початку поєдинку дощ то стихав, то набирав сили. Вболівальники скупчилися під накриттям трибуни, але місця всім не вистачало: народ, пропри негоду, підходив і підходив. До початку другого тайму збіглися і з’їхалися вболівальники не лише з райцентру, а й із навколишніх сіл — під проливним дощем мокло близько тисячі фанатів футболу. Стільки народу збиралося тут востаннє хіба що на минулорічний ювілей Машівки.
Нічия нікого не влаштовувала, адже рахунок 1:1 уже був у попередньому матчі цих суперників.
У другому таймі «Нове життя» мало не так багато гольових моментів, але всі вони були реальними. Та м’яч у ворота гостей вперто не йшов. Черговий вихід один на один нашого гравця з кіровоградським воротарем скінчився тим, що воротар, закриваючи м’яча, «зніс» із поля й футболіста. Арбітр знову змушений був призначити 11-метровий. Гості обурилися, один із гравців свою незгоду висловив некоректним жестом і суддя вилучив його з поля. «Нове життя» реалізувало пенальті (знову Олексій Ротань). Рахунок став 2:1.
Гостей на полі залишилося 10, та вони так потужно боролися за кожен м’яч, що в окремих епізодах навіть нав’язували свою гру. На останніх хвилинах мало не зрівняли рахунок — ситуацію врятував воротар "Нового життя" Максим Замковий.Перемога далася нелегко, але відкрила дорогу до 1/8 фіналу турніру. Наступний суперник «Нового життя» уже відомий — команда «Єдність-2» із села Плиски Чернігівської області, одна з найкращих аматорських команд України. Де пройде перший матч, покаже жеребкування. Чекаємо дати його проведення.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 10:46 | Машівка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації