Вхід | Реєстрація

19 вересня - День визволення гребінківщини від німецько-фашистських загарбників

19 вересня - День визволення гребінківщини від німецько-фашистських загарбників
19 вересня 1943 року Радянська Армія і зокрема 253-я стрілецька дивізія 47-го стрілецького корпусу 40-ї Армії та 2-а мотострілецька бригада 10-го танкового корпусу звільнили наше місто Гребінку від німецько-фашистських загарбників.  І хоча навкруги палали будинки мирних жителів, але люди все-одно раділи і зустрічали солдатіе-визволителів. Ось це звання «визволителі» - найважливіше для наших ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Напередодні Дня визволення отримав чергове звання підполковника запасу учасник Великої Вітчизняної війни Йосип Дмитрович Рева. Він назавжди запам'ятав ту мить, коли дізнався, що рідна Гребінківщина звільнена від фашистів, адже роки фронтової юності негаснучим вогнем полум'яніють у пам'яті ветерана. Й. Д. Рева вітає ветеранів війни і всіх гребіиківців з 67-ю річницею визволення міста і району від німецько-фашистських загарбників.
Схилімо голову перед нашими предками, що мужньо стояли за майбутнє України, за нас з Вами, збережемо пам'ять про полеглих за звільнення нашого міста представників різних національностей, співвітчизників, загиблих на окупованій території, у концтаборах, на фашистській каторзі. Міська рада щиро вітає всіх гребіиківців, ветеранів Великої Вітчизняної війни, молодь, підростаюче покоління з святом визволення і бажає всім здоров'я, миру, добра і благополуччя.

Автор: Гребінківська міська рада, Фото Григорія СЛІПАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2010, 16:52 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації