Вхід | Реєстрація

Продовжили навчання горілкою

Силами кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей Кобеляцької РДА та органів освіти і науки на виконання вимог Закону України « Про освіту», з метою забезпечення соціального і правового захисту дітей, в період по 10 вересня 2010 року на території Кобеляцького району проводився всеукраїнський профілактичний захід «Урок». Уже з першого дня профілактичного заходу найбільш досвідчені працівники Кобеляцького РВ взяли участь в урочистостях,  присвячених Дню знань, де від імені органів внутрішніх справ та керівництва Кобеляцького РВ дітей та їхніх батьків було поздоровлено з початком навчального року. А також працівники міліції надали допомогу Кобеляцькій школі-інтернату в проведенні змагань з футболу серед шкіл- інтернатів області.
Основним завданням операції було виявлення дітей, які не розпочали заняття в навчальних закладах, які ухиляються від навчання, та усунення причин та умов, що цьому сприяли. Так батьки чи особи, які їх заміняють, діти яких не розпочали заняття з тих чи інших причин, притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпаП за неналежне виконання своїх обов’язків щодо виховання та навчання дітей.
Разом з тим в ході відпрацювання було звернено увагу на діяльність комп’ютерних клубів в селищі Білики та Кобеляках. Під час перевірки дотримання адміністрацією цих закладів обмеження відвідування їх неповнолітніми та перевірки на наявність фактів розповсюдження за допомогою комп’ютерної мережі творів, що пропагують жорстокість, насильство та порнографію, порушень не встановлено.
Особливу увагу в ході проведення профілактичних заходів було приділено боротьбі з палінням тютюнових виробів серед дітей у навчальних закладах. Так протягом оперативно-профілактичних заходів за паління на території навчального закладу, а саме в професійно-аграрному ліцеї та Кобеляцькій ЗОШ № 2, було затримано більше десяти неповнолітніх. За результатами проведеної перевірки, за вказані порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУПАП (неналежне виконання батьківських обов’язків) 11 батьків, діти-правопорушники яких не досягли віку адміністративної відповідальності, та 9 учнів професійно-аграрного ліцею  за ст. 175–1 КУпАП (паління в заборонених законом місцях). Старшим оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей Людмилою Домнич було виявлено 4 факти (а всього за поточний рік 8 фактів) продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Реалізаторів цих закладів було покарано штрафами від 510 грн до 1700 грн. На АЗС у Кобеляках по вулиці Дніпропетровській до адміністративної відповідальності за продаж тютюну та пива неповнолітнім притягнуто помічника оператора.
У ході проведення охорони громадського порядку під час Дня селища Біликів виявлені факти розпиття неповнолітніми алкогольних напоїв у громадських місцях. З ними в присутності батьків проведено профілактичну роботу та попереджено про недопущення подібних вчинків.
У День знань школярі НВК №1 продовжили «навчання» в кафе за столом з горілкою та іншими міцними напоями. Сподіваємося на співпрацю з адміністраціями шкіл у боротьбі з цим негативним явищем.
Звертаємося до батьків: проводьте, будь ласка, відповідну виховну роботу з вашими дітьми.  Продавці всіх торговельних закладів! Не продавайте дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Пам’ятайте, що й Вашій дитині хтось може запропонувати випити та запалити цигарку, і ніхто не гарантує, що вона відмовиться!

Автор: Сергій Терела ,начальник Кобеляцького РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2010, 12:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації