Вхід | Реєстрація

1100-річчя Полтави було вигадане задля об'єднання мешканців

До відзначення поважних дат, на кшталт ювілею Полтавської битви, влада повинна готуватися заздалегідь.
Про це на прес-конференції в інформаційному агентстві "НОВИНИ УКРАЇНИ" заявив колишній міський голова Полтави Анатолій Кукоба.
За його словами, коли розпався Радянський Союз українська влада шукала нову ідеологію, якої потребували і місцеві громади. Саме тому і було вигадане 1100-річчя Полтави.
"Ідеології не було. Треба було якось міську громаду єднати, бо той - в ліс, той - хтозна куди бігав. Тому, ми, будемо так казати, придумали 1100-річчя. Його можна було відмітити і скромніше. Але ми забезпечили на загальнодержавному рівні всі відповідні укази Президента і постанови уряду. Але яке було у людей піднесення?! Особливо, в наших школах, садочках. Кожен хотів привести свій фасад в порядок, свою територію озеленити. Ми готовилися чотири роки, а може й п’ять", - повідомив екс-мер Полтави.
Як стверджує Анатолій Кукоба, така ідеологія об'єднання місцевої громади на початковому етапі навязувалася примусово, але потім вже працювала самотужки за принципом "ланцюгової реакція".
"Взяти, наприклад, магазини. Майже не примусово казали хазяївам: "Приведи свій фасад тротуар біля себе до ладу!" Далі вже ніхто нічого не казав, бо воно і без цього спрацьовувало. Діти кажуть: «Папа, а от у тьоті Валі магазин біля тебе - там все в мармурі, граніті, побрякушки срібні чи золоті, тротуарчик красивий». І тому батьку чи матері вже соромно перед дітьми і своє приводять до ладу. Інколи, навіть забагато - не тільки біля входу мрамор, але й всі стіни у мраморі. Тобто, люди можуть і хочуть, коли це від душі!" - пояснив колишній полтавський міський голова.
З метою єднання полтавців, за словами Анатолія Кукоби, влада здійнювала і інші заходи.
"Коли держава забула за своїх дітей, ми створили дитячий Фонд(Фонд талановитих дітей - ІА "НОВИНИ УКРАЇНИ"). І в наших заходах вже є переможці - діти тих, хто були першими учасниками фонду. Вже є покоління ціле! І це приємно. А гімн міста на слова Вернигори і музику Олексія Чухрая! А прапор міста! А магдебурзьке право – ми ж одні з перших через референдум прийняли положення про територіальну громаду. І це людей об’єднувало! Вони переживали, хотіли, щоб у місті було краще. І тоді, дійсно, були відповідні результати", - нагадав екс-мер Полтави.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2009, 14:27 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації