Вхід | Реєстрація

Ми — у топі за кількістю розлучень

Ми — у топі за кількістю розлучень

Україна увійшла до топ-10 країн світу з найвищим рівнем розлучень на кожні 1000 осіб, обійнявши 9-у сходинку списку. Про це свідчать дані цьогорічного дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD).

Фахівці підрахували, що в нашій країні рівень розлучень становить 2,88 на 1000 чоловік.

Лідером антирейтингу є Мальдіви, рівень розлучень в країні становить 5,52. Почесне «срібло» та «бронзу» мають Казахстан (4,6) та росія (3,9).

Дослідники дійшли висновку, що країни Європи займаються як верхні щаблі рейтингу, так і нижчі. При цьому більший рівень розлучень демонструють держави Східної Європи, найнижчий — ті, що розташовуються в Середземномор’ї. Аналогічна ситуація спостерігається і в азійському регіоні. Китай, до прикладу, перебуває набагато вище в списку з показником 3,2, ніж Шрі-Ланка зі значенням у 0,15 на 1000 осіб.

«У глобальному масштабі нижчий рівень розлучень, що спостерігається у країнах Близького Сходу та Північної Африки, порівняно з країнами Заходу, потенційно обумовлений культурними, релігійними та правовими факторами, унікальними для цих регіонів», — йдеться у висновках дослідження.

Топ-10 країн з найвищим рівнем розлучень: Мальдіви — 5,52, Казахстан — 4,6, росія — 3,9, Бельгія — 3,7, Білорусь — 3,7, Молдова — 3,3, Китай — 3,2, Куба — 2,9, Україна — 2,88, США — 2,7

До топової десятки держав з найнижчим рівнем розлучень входять Шрі-Ланка (0,15), Гватемала (0,2), В’єтнам (0,2), Сент-Вінсент і Гренадини (0,4), Перу (0,5), ПАР (0,6), Сент-Люсія (0,7), Мальта, Катар та Панама (по 0,7).

А рівень зареєстрованих розлучень відносно укладених шлюбів у інфографіці:



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня, 15:40 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації