Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст
Приватизацію «Укртелекому» можна порівняти з продажем корови
Микола Терещенко, начальник Кобе­ляць­кого цеху електрозв’язку № 14: «На сьо­годні ми маємо 8 тисяч абонентів телефонної мережі. Широко­смуговим доступом до ме­режі Інтернет за технологією АDSL користуються 764 абоненти, з них 80 — у Бутенках. За минулий місяць до цеху електрозв’язку надійшло дві скарги.
Планується приватизація «Укр­­те­ле­кому». Гадаю, що при­ва­тиза­цію можна порівняти з прода­жем корови, яка постійно дає молоко. Якщо її продати, то за ті гроші можна купити якусь річ і все. Зате молока більше не буде. На думку спеціалістів, після приватизації, більш за все, почнуть знову скорочувати людей. Яким чином після цих змін ми будемо виїжджати на ремонтні роботи — я не знаю.»
Запитання: «Яка ситуація з радіоточками?»
— На сьогодні по району підключено близько 2 тисяч радіоточок. Крім цього багато користуються радіоточками підпільно.
Запитання: «Скільки коштує підключити телефон?»
— По місту —180, а по селах — 144 гривні.
Довідка: 13 жовтня Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу на аукціоні 92,79 % акцій ВАТ «Укртелеком», які належать державі. Конкурс відбудеться 28 грудня, стартова ціна пакету становитиме 10,5 млрд. гривень. При цьому ФДМ розраховує виручити за компанію 11–12 млрд. гривень.

Бум цукрового діабету в районі
Олег Скорик, лікар-хірург Кобеляцької ЦРЛ: «У поліклініці функціонує кабінет «Діабетична стопа». Лікарнею закуплено апарат — «Кардіо Плюс» (обстеження нижніх, верхніх кінцівок тощо). Також ми маємо можливість робити капіляроскопію.
У поліклінічному відділенні існує проблема — бум цукрового діабету. На сьогодні немає лікаря-ендокринолога. Замість нього лікування призначають лікарі-терапевти.
Запитання: «Скажіть, а діа­гно­­стика на цих апаратах — плат­на послуга?»
— Ні, безкоштовна.
Довідка: Діабетична стопа, — пізнє ускладнення цукрового діабету, патологічний стан стоп хворого на цукровий діабет у вигляді гнійно-некротичних процесів, виразок і кістково‑суглобових уражень, що виникає на фоні зміни периферичних нервів, судин, шкіри і м’яких тканин, кісток і суглобів.
Синдром діабетичної стопи вражає близько 8–10 % хворих на цукровий діабет, а 40–50 % з них можуть бути віднесені до групи ризику. У 10 разів частіше синдром діабетичної стопи розвивається в осіб з другим типом цукрового діабету. Синдром діабетичної стопи розвивається у більшості хворих на цукровий діабет 1 типу до 7–10 років з початку хвороби, у хворих на цукровий діабет 2 типу може мати місце з початку захворювання. У 85 % випадків представлений виразками стоп різної важкості. Виявляється у 4–10 % від загального числа пацієнтів з цукровим діабетом.
Є основною причиною ампутацій кінцівок при цукровому діабеті.

...із зустрічі Кобеляцької міської ради ветеранів

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2010, 11:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації